Annimari Korte tietää hyvin, että hänen yleisurheilu-uransa on loppusuoralla. Luvassa on tuskin satumaista loppua, mutta Kortteen päivitysten perusteella päällimmäinen tunne on kiitollisuus.

Korte, joka ei ole näillä näkymin selviytymässä Rooman EM-kisoihin, kirjoitti tilanteestaan pitkän päivityksen Instagramissa.

– Mistä tietää, että on täysin valmis lopettamaan urheilu-uran? Sanoin pari viikkoa sitten haastattelussa, että jos pystyisit tehdä enää muutaman kerran ikinä elämässäsi sitä mistä oot eniten tykännyt, niin etkö haluaisikin mennä ja yrittää nauttia täysillä niistä kerroista?

– Mutta mitä jos siitä ei enää nauti? Siitä tietää. Tämä on pyörinyt mielessä. Mulle oli tärkeää, että pääsin vielä uran isoimmasta leikkauksesta kisakuntoon, että saan itse tehdä päätöksen kisaanko vai enkö ja mitä kisaan. Omilla ehdoilla. Leikkauksen jälkeen oli epävarmaa pystynkö enää juoksemaan aitoja ja mihin kuntoon voin päästä. Halusin päästä kisakuntoon ja tein valtavasti töitä sen eteen. Kun kevään leirillä tuli ennätyksiä kaikissa ominaisuuksissa, tuli tunne, että onnistuin. Onnistuin ihan älyttömän hyvin!

– Pääsin ominaisuuksilta elämäni parhaaseen kuntoon. Se oli mulle myös valmentajana iso saavutus (ja iso kiitos siitä koko tiimille, jotka olivat apuna). Tuli myös tunne, että tää riittää mulle itelle. Mä oon todistanut itelleni jälleen, että pystyin siihen mitä joku piti mahdottomana.

– Sitten mietin mitä kisaaminen tuo mulle. En oo koskaan nauttinut kisaamisesta, se on ollut pakollinen paha, jotta voin juosta hyviä tuloksia ja saavuttaa omia unelmia. Niitä asioita joiden takia urheilen.

Korte palasi kisoihin viikonloppuna Malmössä. Hän myönsi päivityksessä, että kisa itsessään ei tuottanut hänelle iloa.

– Miksi mä kisaan jos se ei tuota mulle enää iloa? Eikö se ole se pääasiallinen syy urheilla? Pohdinnat on kesken, mutta tässä mitä urheilijan päässä saattaa liikkua.

– Kisaan sunnuntaina Eläintarhan kentällä klo 14.10. Ehkä viimeistä kertaa. Jos se tuntuu kivemmalta silloin, sitten vielä lisää, päätti Korte.

Päivitys tästä.

LUE MYÖS