Pika-aituri Reetta Hurske on jatkanut kauttaan Slovakiassa. Hän kellotti perjantaina 100 metrin aidat aikaan 12,89.

Hurske on kilpaillut tällä kaudella kahdesti. Hän tykitti viime viikolla Puolassa ajan 12,85. Tuo on kauden kotimainen kärkitulos.

Hursketta ei nähdä kilpailemassa koti-Suomessa kuin vasta Rooman EM-kisojen jälkeen. Syy ratkaisuun oli selvä. Tuo juoni petti kuitenkin pahasti.

– Oli verkasta asti vähän tahmaa. Ei ollut kauhean lämmin, olisiko ollut joku 16 astetta. Ajattelin, että valitsen nämä kauden ensimmäiset kisat niin, että on lämmin, mutta se meni mönkään. Nytkin päivällä satoi koko ajan ja oli aika kostea ilma.

– Juoksussa ei ollut niin herkkä jalka kuin ensimmäisessä kilpailussa. Tuli matkan varrella jonkun verran nukahduksia, joku aita meni korkealta ja sellaista, mutta olen ihan tyytyväinen, arvioi nainen SUL:n tiedotteella.

Eveliina Määttänen kilpaili myös Slovakian Banska Bystricassa. Hän paineli ensin 400 metriä aikaan 54,34 ja myöhemmin 800 metriä kellotukseen 2.01,27.

– Jännä kahden kisan päivä. Nelkulla oli hakemista vauhdinjaon kanssa, kun en ole matkaa vähään aikaan juossut. Kasilla en ollut enää terävimmilläni. Juoksu oli muutenkin sekava kovan tönimisen takia. Uskon, että kisapäivä oli hyvää valmistautumista EM-Roomaan, selvitti Määttänen SUL:n tiedotteella.

LUE MYÖS