Sprinttihiihdon nuorten maailmanmestari Niilo Moilanen on tehnyt kovan ratkaisun. Hän on päättänyt vaihtaa valmentajaa.

Moilanen ilmoitti asiasta Instagramissa. Hän kiitteli pitkään itseään valmentanutta Tuomo Kiviniemeä.

– Uusia tuulia valmennuskuvioissa. Ensimmäiseksi kiitos Tuomo Kiviniemelle valtavasta panoksesta mitä mun uran eteen teit. Hommat alkoivat Hopeasompa-ajoilta jatkuen U20-sarjan MM-kultaan ja edeten aina maailmancupin välieriin sekä aikuisten arvokisadebyyttiin asti. Tämä polku kertonee siitä, että tiimi toimi moitteetta. Hattu pois päästä ja nöyrä kiitos! aloitti Moilanen.

Moilanne perusteli sitten ratkaisuaan. Hän paljasti samalla, että uusi valmentaja on Ville Oksanen, joka työskentelee myös esimerkiksi A-maajoukkueen naisten vastuuvalmentajana.

– Koin kuitenkin tässä vaiheessa uraani, että mikäli muutoksia haluaa tehdä harjoittelukuvioihin ennen tulevaa arvokisaputkea, on ne tehtävä nyt. Uudesta valmennuksesta haen erityisesti lisäsparrausta sprinttiominaisuuksieni kehittämiseen. Tästä syystä valmennusvastuu siirtyy jatkossa Ville Oksaselle.

– Oon päässyt tutustumaan Villeen maajoukkuevalmennuksen kautta nyt parin vuoden ajan. Yhteistyö on sujunut meillä hyvin alusta alkaen ryhmätoiminnassa ja oon kokenut, että meidän ajattelutavat harjoittelusta kohtaavat hyvin. Etenkin siis oman leipälajin eli sprintin näkökulmasta koen, että Villellä on varmasti annettavaa mun tekemiseen.

Päivitys tästä.

LUE MYÖS