Suomalaisen juoksijan Ilona Monosen täksi kaudeksi tekemä kova ratkaisu on alkanut tuottaa hedelmää. Se nähtiin myös lauantaina Malmössä.

Mononen voitti Pohjoismaiden mestaruuden naisten 3 000 metrin estejuoksussa. Hän teki samalla alle 23-vuotiaiden uuden Suomen ennätyksen 9.41,29.

Mononen halusi alittaa kisassa Rooman EM-kilpailujen tulosrajan 9.37,00. ”Jäniksen” alkuvauhti ei kuitenkaan ollut riittävä.

– Olisin toivonut, että jänis olisi lähtenyt vähän kovempaa, kun sitä varten täällä oltiin. Odotin, että hän olisi sitä rajavauhtia lähtenyt, mutta hän juoksi sellaisia 82 sekunnin kierroksia, jopa päälle sen, Mononen sanoi SUL:n tiedotteella.

– Hyvä fiilis tästä jäi. Kyllä tämä saattaa olla se minun lajini. Odotan jo seuraavaa kisaa ja tässä kehıttyy joka kisassa, Mononen totesi.

Mononen on siis vaihtanut täksi kaudeksi lajia. Hän tuli aiemmin tunnetuksi sileiltä matkoilta ja voitti esimerkiksi alle 20-vuotiaiden EM-kultaa 3 000 metrin juoksussa.

Naisten 3 000 metrin esteiden aikuisten Suomen ennätys 9.24,70 on Sandra Erikssonin nimissä. Mononen juoksee 3 000 metrin esteet Lahden GP-kilpailuissa 24. toukokuuta.