Therese Johaug ei ole vielä vahvistanut paluutaan kansainväliseen hiihtoon. Monet pitävät ilmoitusta pelkkänä muodollisuutena. Kaikki on valmista naisen paluuta varten.

Kerttu Niskanen on ollut viime vuosina ainoa suomalainen naishiihtäjä, joka on onnistunut tasaisesti taistelemaan kärkisijoista maailmancupissa. Samalla on nähty Ruotsin tähtien entistäkin vahvempi esiinmarssi.

Esimerkiksi Frida Karlsson ja Ebba Andersson ovat ihastuttaneet. He ovat ilmaisseet myös pieniä varoituksen sanoja Johaugille. Molempien mielestä taso on noussut sen jälkeen, kun Johaug lähti pois kisoista.

– Olen parantunut itse, mutta en ole päässyt karkuun muilta, arvioi Andersson Dagbladetille.

– En ole mennyt huonompaan suuntaan. Taso on mielestäni korkeampi nyt. Uskon kyllä, että Therese on vahva. Hän on aina ollut, arvioi Karlsson.

Johaugin valmentajana tunnettu Pål Gunnar Mikkelsplass tarjosi tylymmän viestin nykyhiihdon tähdille.

– Uskon, että kansainvälinen hiihto on tasoittunut, mutta en ole varma, onko taso noussut (Johaugin lähdön jälkeen). En usko, että Theresen pitää ottaa isoa kehitysloikkaa ollakseen paras. Jos hän on aiemmalla tasollaan, on hän kultamitalikandidaatti, linjasi luotsi Dagbladerille

LUE MYÖS