Pika-aituri Nooralotta Neziri näytti keskiviikkona lupaavia merkkejä naisten pika-aidoissa. Hän kellotti hienon ajan 13,01 ja tarrasi tiukasti kiinni EM-kisapaikkaan.

Neziri ei silti ollut täysin tyytyväinen menoonsa. Juoksu ei onnistunut aivan ihanteellisesti.

– Tuntui tosi vaikealta tuo startti ja eka väli. Pomppasin ensimmäisen aidan tosi korkealta. Siihen nähden arvostan tuon tuloksen korkealle. Juoksu tuli nyt paremmin loppuun, mutta on sellainen olo, että jäi parannettavaa. Olen tyytyväinen siihen, että nyt pystyy kilpailemaan kärjessä euroopalaisella tasolla, Neziri sanoi SUL:n tiedotteella.

Nezirillä meni tunteisiin Jyväskylässä. Hän murtui finaalin jälkeen ja kertoi Ylelle, mistä oli kyse.

– Kun näin yleisön, aloin itkemään. Nämä viime vuodet ovat perseestä, joten nyt oli tosi kivaa, sanoi Neziri Ylelle.

Neziri ei ole vielä rikkonut EM-kisarajaa, mutta on kuitenkin valittavissa Rooman kisoihin rankingin perusteella. Reetta Hurske on valittu virallisesti jo EM-kisoihin. Myös Lotta Haralan paikkaa kisakoneessa voidaan pitää varmana.

Käytännössä kolmatta paikkaa tavoittelee Nezirin lisäksi enää vain Annimari Korte. Hän ei ollut Ylen keskiviikkona julkaisemassa haastattelussa varma siitä, pääseekö antamaan vaadittua kahta näyttöä ennen EM-valintaa.

– Minun oli tarkoitus tänään (keskiviikkona) kilpailla hopeatason kisassa Norjassa. Olin päättänyt, että yritän mieluummin kerätä olympialaisiin ranking-pisteitä kuin kisaisin GP-kisassa nyt. Mutta kun en ollut ihan toipunut sunnuntaina, totesin, että ei ole mitään järkeä lähteä sinne Norjaankaan nyt vielä kisaamaan. Koetin vähän levätä ja koetan keksiä, missä pääsisi juoksemaan ne kaksi kisaa tässä, kun olen ehkä vähän parantunut enemmän, Korte sanoi Ylelle.

LUE MYÖS