Sara Lappalainen oli lauantaina kovassa iskussa Kuortaneet Motonet GP:n 800 metrin kisan ajalla 2.01,01. Kauden kotimaisen kärkiajan haltija Eveliina Määttänen ei ollut mukana kisassa.

Lappalaisen 1 500 metrin olympiapaikka näyttää varmalta. Hänellä on mahdollisuus myös 800 metrille Pariisiin.

– Kahden minuutin aikaa tavoittelin tänään, mutta ei tuo yksin vetäen nyt onnistunut. Mutta muuten tuntuma oli ihan hyvä.

– Keväällä meni kuukausi pyörän päällä, kun en päässyt vaivojeni takia juoksemaan, mutta sen jälkeen on tullut hyvää harjoittelua, kommentoi Lappalainen SUL:n tiedotteella.

Lappalainen on nähty viime aikoina enemmän 1 500 metrin kisoissa. 800 metrillä on kotimaiseen valtikkaan tarttunut Eveliina Määttänen.

Aina kun Määttänen lähtee viivalle juoksemaan 800 metriä, puhutaan Suomessa mahdollisesta uudesta SE-ajasta.

Suomen ennätys 1.59,41 on Lappalaisen nimissä. Määttänen on päässyt parhaimmillaan 0,18 sekunnin päähän tuosta kellotuksesta.

Lappalainen myönsi Kuortaneen kisojen alla Ylelle, että naista vähän kaivelee se, että hänet on unohdettu, kun spekuloidaan sillä, kuka rikkoo seuraavaksi ”kasin” SE-ajan.

– Kyllähän itse Suomen ennätyksen haltija on unohdettu tässä kilvassa, Lappalainen sanoi Ylelle hymyillen.

Lappalainen loisti Tokion olympialaisissa 800 metrillä ja 1 500 metrillä. Hän rikkoi tuolloin Suomen ennätyksen jokaisessa kisassaan.

Tästä Ylen juttu.

LUE MYÖS