Saga Vanninen jätti perjantaina EM-kisojen seitsenottelun kesken jo kahden lajin jälkeen.

Vanninen jäi ensin 100 metrin aidoissa vaisuun tulokseen 13,60. Korkeushypyssä alkoivat sitten valtavat ongelmat.

Viisiottelun MM-hopeamitalisti oli vaikeuksissa jo avauskorkeuden (168) kanssa. Ylen chatissa kisaa seurannut Maria Huntington teki karuja johtopäätöksiä jo naisen ensimmäisistä suorituksista korkeuspaikalla.

– Sagalta toinen pudotus korkeudessa. Mun silmään näyttää hyppääminen tosi varovaiselta ja sellanen suoritusvarmuus meinaa puuttua Toivotaan nyt seuraavalla ylitystä!

Se ylitys tuli lopulta kolmannella. Korkeus 171 oli kuitenkin liikaa Vanniselle. Tulos oli erittäin heikko, sillä naisen ennätys on 180. Vanninen ei ole pystynyt harjoittelemaan normaalisti korkeushyppyä selkävaivojen vuoksi.

– Sagalla kolmas tiputus. Tässä lajissa Saga otti yli 100 pistettä takkiin. Tuo on aina tosi kova paikka urheilijalle ja kestää hetki saada koottua itsensä taas seuraavaan lajiin, myönsi Huntington.

– Sagalta nyt virallinen päätös jättää 7-ottelu kesken. Varmasti ihan fiksu päätös tulevia olympialaisia ajatellen, kun terveyden kanssa ongelmia… kommentoi Huntington, kun Vannisen päätös jättää ottelu kesken selvisi.

LUE MYÖS