Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelän tulokset ovat olleet alamäessä EM-hopeaa tuoneen vuoden 2022 jälkeen. Rooman EM-kisat eivät tuoneet helpotusta.

Mäkelä romahti Rooman karsinnassa ja jäi lähes metrin ennätyksestään. Kauden paras noteeraus jäi myös haaveeksi.

SE-nainen avautui asiasta viikonloppuna Instagramissa.

– Tympii kovasti, että en ole illalla mukana finaalissa. Kaikki tehtiin. Mahdollisuudet taistella taas mitalista tunnistaa jokainen. Sija 14 ei ollut sitä mitä lähdimme hakemaan. Mulle vähän hankalalta pomppualustalta 13.76, 13.74 ja 13.67 olivat jokainen lähellä. Osuma lankulle olisi riittänyt.

Mäkelä on tehnyt selväksi, että kaikki ei ole mennyt toivotulla tavalla terveyden suhteen. Nyt nainen paljasti kuitenkin koko totuuden viime kuukausista.

– Kuusi viikkoa ennen EM kisoja takareisi repesi Portugalin leirin puolivälissä, kesken tärkeimmän harjoitusjakson. Hetken ehdin jo ajatella, että oliko tämä kesä tässä. Mutta onneksi mulla on valmentajana ammattitaitoinen fyssari Tuomas Sallinen, joka on elämänsä aikana kuntouttanut niin monta takareittä, että emme antaneet periksi.

– Kuntoutuksen eteneminen näkyy videolla… Täytyy myöntää, että tuntui hurjalta tehdä pudotushyppyjä 50cm korokkeelta vain seitsemän päivää repeämän jälkeen. Tuomas sanoi ”Ei siinä tarvita takareittä, mutta saadaan iskutusta.” Niinhän se oli ja kyllä kannatti.

Mäkelä kertoi, että hänellä oli vielä tuntemuksia vain päiviä ennen kauden avausta.

– Juokseminen oli vaikeinta. Loikkia pystyi tekemään kivuttomasti ennen kuin pystyi juoksemaan kivuttomasti. Pari päivää ennen Forbachin kisaa (2 vk ennen EM) takareidessä oli vielä pieniä tuntemuksia ja se väsyi nopeasti.

– Kilpailu jännitti aikalailla. Ensimmäinen kolmiloikka suoritus repeämän jälkeen oli verkkahyppy kilpailussa. Mikä helpotus se olikaan, kun pääsin ehjänä kasaan. Koska ainut asia mihin pyrin, oli juosta rennosti ja liikkua tasapainoisesti, löytyivät lähes 14m hypyt heti. Päätimme jättää kisan neljään kierrokseen.

Mäkelä ei puhunut asiasta medialle ennen EM-kisoja. Hän kertoi, miksi päätyi tuollaiseen ratkaisuun.

– Miksi en kertonut tästä aikaisemmin? Noh… mieli teki! …etenkin Forbachin kisan jälkeen, kun olin niin innoissani siitä, että jalka kesti loikkimisen. Mutta tiesin, että mun pitää suojella itseäni vielä hieman pidempään. Arvokilpailut tuo itsessään lisää painetta ja mediassa en halunnut toistaa ikäviä tapahtumia mielessäni sekä kuulla kysymyksiä jalan tilanteesta.

– Kieli keskellä suuta vastailin haastatteluissa eikä sekään aina helppoa ollut, mutta en kokenut tarvetta selitellä, lisätä spekulointia tai vähentää muiden odotuksia.

Päivitys tästä.

LUE MYÖS