Kaikki suomalaiset keihäänheittäjät Oliver Helander, Lassi Etelätalo ja Toni Keränen selvittivät tiensä EM-finaaliin.

Vakuuttavinta jälkeä teki Helander. Ensimmäisen kierroksen 84,35 metrin kaari siivitti hänet heti yli karsintarajan.

– Vire oli näköjään riittävän hyvä. Huonolla heitolla 84-metrinen. Asentoon se meni, mutta siinä hyvät asiat sitten olivatkin.

– Vähän pitäisi saada heittoon nostetta, jos haluaa heittää pidemmälle, arvioi Helander SUL:n tiedotteella.

Helanderin valmentaja Tero Pitkämäki kommentoi nopeasti Ylelle suojattinsa tekemistä. Hän sanoi myös suoraan, ettei heitto ollut erikoinen.

– Semmoinen ihan perus. Ei nyt teknisesti mitenkään kovin hyvä. Heitti keihään tosi hyvään asentoon, ja menihän nykykunnoll se 84. Finaaliin tarvitsisi jalkatyötä paremmaksi. Oli aika heikko tuo tukipuoli tuossa, että koitetaan sitä tuosta parantaa, että taisteltaisiin mitaleista. Hyvä näin, että ei tarvinnut heittää kuin kerran.

– Hyvä, että pysyy sellainen fyysinen suorituskyky huomiseen. Hän näytti heittäneen kolme sellaista tosi löysää verkkaheittoa, ettei itseensä tänään paljon kuluttanut. Huomenna pystyy varmasti hyvin iskemään, arvioi Pitkämäki Ylelle.

Toni Keränen heitti karsinnassa uransa toiseksi parhaan tuloksen 82,77 ja oli viides. Lassi Etelätalo sai kepin lentämään 80,33 metriä.

– Eka heitto tuli ihan liian lähelle viivaa. Se piti pysäyttää ja jäi rääpäisyksi. Sitten siirsin askelmerkkiä taaksepäin, Keränen totesi.

– Ei se toinen mikään unelmien heitto ollut. Perushyvä heitto, jossa kaikki aisat olivat riittävän hyvin, selvitti Keränen SUL:n tiedotteella.

LUE MYÖS