Oliver Helander on lähes kaikkien papereissa Suomen paras toivo Pariisin olympialaisten keihäänheitossa. Aivan jokainen ei kuitenkaan ole tuota mieltä.

Helander jäi Kalevan kisoissa pronssille. Keppi lensi tällä kertaa 81,53 metriä. Kultaa otti kovien paikkojen erikoismies Lassi Etelätalo, joka kiskaisi viimeisellä heitollaaan voittoon.

Ilta-Sanomien asiantuntija Lauri Hollo pöyristeli Helanderin touhua Kalevan kisoissa.

– Helanderin olemuksesta puuttuu sellainen tappamisen meininki. Kaikilla on toki oma tapansa lähestyä kisaa ja toimia kisapaikalla, mutta Helanderilla on jotenkin naureskeleva ja flegmaattinen tyyli, hämmästeli Hollo IS:lle.

Hollo heitti myös hurjan arvion. Hän nosti Etelätalon jopa Helanderia suuremmaksi mitalitoivoksi Pariisissa. Helanderin maksimipotentiaali on toki eri luokkaa.

– Se nyt on selvää, että Etelätalo ei heitä 90 metriä, mutta Helander voi heittää. Jos Etelätalo siihen 85–86 metrin väliin saa osumaan, niin mitali voi olla yllättävän lähellä. Sellaisella on yleensä olympialaisissa pronssi otettu. Etelätalon kuntokäyrä herättää positiivia ajatuksia, Hollo arvioi IS:lle.

Helander itse myönsi Instagramissa, että heitto ei kulkenut. Hän julkaisi ”naureskelevan” muttei ehkä flegmaattisen kuvan Instagramissa.

– Oma heittäminen oli taas aivan hukassa. Tällä kertaa riitti vain kolmanteen sijaan, sanaili Helander.

Tästä Ilta-Sanomien juttu.

LUE MYÖS