Hiihtäjä Jasmi Joensuu teki nuorempana harvinaisen ratkaisun, kun hän lähti opiskelemaan Denveriin.

Hän hiihti Yhdysvalloissa ja opiskeli samalla rahoituksen ja markkinoinnin kandidaatin paperit. Se tuo hänelle hieman erilaisen perspektiivin urheiluun.

Joensuu oli hiljattain Vuokatin huippu-urheiluviikon yhteydessä lavalla puhumassa urheilusta ja rahasta. Moni suomalainen huippu-urheilija ei tuosta puolesta halua julkisesti puhua. Joensuu kertasi kokemustaan Instagramissa.

– Olipas mielettömän hienoa maajoukkueleirin ohessa päästä osaksi Vuokatin huippu-urheiluviikon keskustelupaneelia, jossa puhuttiin urheilun rahoituksesta.

– Itselle tämä aihe on erittäin lähellä sydäntä ja koen, että opiskeluvuodet Jenkeissä opetti myös paljon tällä saralla ja avasi silmät uudella tavalla. Ammattiurheilu on mieletön asia ja kaikilla osapuolilla on varmasti yhteinen tahtotila saada yhä useampi yksilöurheilija kokemaan itsensä ammattiurheilijaksi. Vastakkainasettelu eri osapuolten välillä ei vie asiaa eteenpäin ja onkin tärkeää yhdessä löytää ratkaisuja, joilla yksilöurheilijoiden resurssit saadaan paremmiksi!

– Ammattiurheilijat ovat erittäin hyviä esikuvia nuorille ja lapsille, joka jo itsessään kertoo kuinka arvokasta meidän tekemä työ on!

Päivitys tästä.

LUE MYÖS