Naisten mäkihypyn maailmancup jatkuu ensi viikonloppuna Japanin Zaossa. Suomen Julia Kykkänen odottaa viikonvaihteelta parempaa menestystä kuin viime viikonvaihteen Sapporon-kilpailusta.

– Mäki sopii omalle hyppäämiselleni varmaankin paremmin kuin Sapporo. Mäessä on loivempi ylämäki, pitkä keula ja muoto on sellainen, että mäessä lentämisellä ja lento-ominaisuuksilla on yleensäkin enemmän merkitystä, Kykkänen kertoo.

Harjoitushypyt ovat lupailleet hyvää onnistumista. Myös olosuhteet ovat paikan päällä olleet toistaiseksi kunnossa.

– Kävimme mäessä tänään, aurinko paistoi siniseltä taivaalta ja hieno oli vetää. Mäki on tosiaan hyvin nykyaikainen kokonaisuudessaan, kommentoi valmentaja Kimmo Kykkänen.

Karsintakilpailu on ohjelmassa perjantaina. Kimmo Kykkänen nimittää torstaita ”hiihtelypäiväksi”.

– Julia lähtee Itävallan tyttöjen kanssa laskettelemaan kolmeksi tunniksi. Kyllä tässä kilpailuja odotellaan hyvillä mielin.

Hotellilta kisapaikalle on yhteen suuntaan kolmen vartin matka. Se ei ole hyppääjän kannalta huono asia.

– Siinä ajassa ehtii keskittyä ja latautua hyvin, kaikessa rauhassa, kommentoi Kimmo Kykkänen.

Päivät mäellä alkavat täkäläistä aikaa varhain, kello 9 Japanin-aikaa hypätään koekierros molempina kilpailupäivinä. Kilpailun seuranta menee siis suomalaisen silmin öiseen aikaan: kun kello on Japanissa 9, se on Suomessa kaksi yöllä.

– Kaiken kaikkiaan olemme luottavaisin mielin. Jos Julia hyppää samalla tasolla kuin harjoituksissa, hyvä tulee, luottaa Kimmo Kykkänen.