Telinekohtainen maailmancupkausi avataan jälleen Saksan Cottbusissa. Kilpailujen avauspäivänä torstaina kilpailtiin miehissä renkaiden, permannon ja hevosen karsinnat sekä naisissa hypyn ja eritasonojapuiden karsinnat. Finaalipaikkoja ei ensimmäisenä päivänä suomalaisille irronnut.

Anna Salmi vastasi päivän parhaasta suomalaissijoituksesta ollen 14. hypyssä. Valmentaja Maxim Podoped oli tyytyväinen maailmancupin ensikertalaisen voimisteluun.

– Annan hypyt olivat hyvät; Yurchenko suorin vartaloin ja Tsukahara taittaen. Vähennykset olivat molemmissa alle pisteen. Hypyn finaalista Anna jäi vain 0,351 pisteen päähän ollen 14. Nojapuille ja hyppyyn nyt hiukan lisää vaikeutta niin sijoituksetkin nousevat, Podoped tiivisti.

Miesten osalta tunnelmat olivat toisenlaiset. Tomi Tuuhan, Markku Vahtilan, Heikki Saarenkedon ja Jarkko Pekkasen kisasuoritukset menivät reilusti alle odotusten.

– Oli kyllä epäonninen päivä! Heikki Saarenketo kaatui kaksi kertaa permannolla. Hän on ollut kipeänä puolitoista viikkoa ennen matkaa, eikä jaksanut tehdä sarjaa kunnolla. Renkailla sekä Markku Vahtila että Tomi Tuuha epäonnistuivat. Markun heilahdusliike Jonasson kolmen ensimmäisen voimaosan jälkeen ei pyörinyt, ja koska sääntöjen mukaan voimaosien välissä pitää olla heilausliike, hylättiin myös kolme seuraavaa voimaosaa. Tomi taas kaatui viimeisen käsinseisonnan, eikä näin pystynyt tekemään alastuloa. Jarkko Pekkanen teki hevossarjan läpi, mutta siinä oli paljon virheitä ja pisteet jäivät alhaisiksi, summasi valmentaja Timo Holopainen suorituksia.

– Tomilla ja Markulla taisi olla kauden ensimmäisessä kansainvälisessä kilpailussa hiukan ylilatausta. Virheet tulivat liikkeissä, joissa pojat eivät ole ennen epäonnistuneet. Heikin suoritus kyllä paranee, kunhan elimistö palautuu flunssan jäljiltä, hän jatkoi.

Karsinnat jatkuvat perjantaina kolmen miesten ja kahden naisten telineen osalta. Suomen miehistä Tuuha ja Saarenketo ovat mukana hypyssä. Nojapuiden ja rekin alkukilpailuissa ei ole suomalaisia. Naisten telineillä Salmi nähdään sekä permannolla että puomilla.

Lähde: Voimisteluliiton tiedote