Ratsastuksen Aachenin EM-kilpailuissa haetaan kokemusta ja tulosta

Ratsastuksen EM-kilpailut järjestetään Aachenissa, Saksassa 11. – 23.8. ja Suomen joukkue kisoihin on nimetty.

Kouluratsastuksen EM-joukkueeseen on valittu kolme ratsukkoa, Luxemburgissa asuva Terhi Stegars – Axis TSF ja Saksassa asuvat Emma Kanerva – Sini Solina ja Kristina Böckmann – Der Kleine Lord. Stegars ja Axis löytyvät maailmalistan 43. tilalta ja oli 13. maailmancupin finaalissa Las Vegasissa huhtikuussa. Kanerva sijoittui 22. tilalle Lontoon olympialaisissa Sini Spiritillä. Saksassa syntynyt Böckmann edusti Suomea ensimmäisen kerran Aalborgin PM-kilpailuissa kesäkuussa.

– Terhiltä odotetaan paikkaa ainakin semifinaaliin. Emman ja Kristinan hevoset ovat hakemassa kokemusta tulevaisuutta varten. Rakennamme nyt joukkuetta tulevia vuosia varten, urheilujohtaja Aki Ylänne toteaa Suomen Ratsastajainliiton tiedotteessa.

Koulujoukkueen neljäs ratsukko valitaan 28.7. mennessä katsastustilaisuudessa valmentaja Emile Faurien johdolla. Katsastukseen on kutsuttu SM-kultamitalisti Eevamaria Porthan-Broddell – Solos Lacan ja SM-hopeamitalisti Elisabet Ehrnrooth – Wizard II.

Esteratsastusjoukkueessa ovat vuoden 2013 EM- ja 2014 MM-ratsukko Satu Liukkonen – Celestine ja vuoden 2005 EM-kisojen 18. tilalle sijoittunut Sebastian Numminen – Cue Channa, seitsemät EM-kisat ja Kentuckyn MM-kisat kiertänyt Henri Kovacs – Lennox Luis ja arvokisojen ensikertalainen Mikko Mäentausta – Eternity D. Sveitsissä asuva Maiju Mallat joutui vetäytymään joukkueesta hevosen Vincenten sairastumisen vuoksi. Anna-Julia Kontio hevosella Fardon ei ollut käytettävissä arvokilpailujoukkueeseen.

– Maijun hevosen loukkaantuminen teki joukkueeseen loven. Toivomme, että Mikko paikkaa tilannetta. Joukkueen toivotaan jatkavan Nations Cupeissa tehtyjä hyviä suorituksia. Jos he pääsevät lähelle sitä tasoa, on joukkueen saldo hyvä. Yksittäisistä ratsastajista toivomme ainakin yhtä ratsukkoa semifinaaliin, Ylänne kertoo.

Lännenratsastuksessa joukkueen muodostavat Maria Astikainen – Chif Ruf Enterprise, Siri Haanpää – Whiz N Einstein, Teija Pietilä – Remidoc ja Pete Perkiö – Smart Spookster. Astikainen ja Haanpää voittivat molemmat muutama viikko sitten kansainväliset luokat kolmen tähden kilpailussa Braedstrupissa, Tanskassa.

– Lännenratsastajat lähtevät nostamaan sijoitusta viimevuotisista MM-kisoista. He ovat saaneet lisää kokemusta ja saavuttaneet hyviä kansainvälisiä tuloksia. Astikaisella on viimevuotisen näytön perusteella vahvimmat mahdollisuudet henkilökohtaiseen finaaliin.