Maanantaina julkaistu beach volleyn Euroopan ranking on mukavaa luettavaa. Euroopan mestaruuskisojen karsintaturnaukset on nyt pelattu, ja naisten 32 parhaan joukosta löytyy kaksi suomalaisparia.

Riikka Lehtosen ja Taru Lahden lisäksi heinä-elokuun vaihteessa Itävallassa järjestettäviin EM-kisoihin saivat paikan myös Essi Hasu ja Anniina Parkkinen.

Viikko sitten Kisakallio Openin kakkossija nosti Hasun ja Parkkisen rankingpisteitä sen verran, että paikka Klagenfurtiin irtosi. Lehtosen ja Lahden EM-ranking on 16:s, Hasu ja Parkkinen ovat sijalla 26. Suomalaisia miespareja ei ole EM-kisoissa mukana.

– Hienoa, että myös Essi ja Ansu pääsevät mukaan erittäin kovatasoiseen turnaukseen, päävalmentaja Kai Liukkonen hehkuttaa Lentopalloliiton tiedotteessa.

Ennen EM-kisoja Lehtosen ja Lahden ohjelmassa on vielä Yokohaman Grand Slam -turnaus Japanissa. Hasu ja Parkkinen viimeistelevät kuntonsa Tallinnan kansainvälisessä kutsuturnauksessa.

Kautta aikojen paras suomalaissijoitus aikuisten EM-hiekalla on Emilia ja Erika Nyströmin pronssimitali vuodelta 2010. Viime kesänä he sijoittuivat Cagliarin finaaliturnauksessa yhdeksänneksi. Tavoitteista ei tingitä tälläkään kertaa.

– Riikalla ja Tarulla on tavoitteena podium. Totta kai myös Essi ja Ansu tavoittelevat lohkovaiheesta jatkopaikkaa, Liukkonen toteaa.

Beach volleyn EM-kisat alkavat tiistaina 28. heinäkuuta. Naisten mitaliottelut ovat ohjelmassa lauantaina 1. elokuuta.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote