Suomen purjehtijat varmistivat jo kuudennen maapaikan Rion olympialaisiin!

© Kuva: Richard Langdon/Ocean Images/SPV
Jatkuuko Norwichin alamäki lauantaina? Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

Joonas ja Niklas Lindgren lunastivat tänään hienosti menneellä purjehduksellaan Suomelle purjehduksen kuudennen olympiamaapaikan 470-luokan MM-kisoissa Israelissa. Miehet purjehtivat torstaina sijat 7 ja 5 ja nousivat kokonaistuloksissa jo kuudenneksi.

Näin ollen he varmistivat myös riittävän pistekaulan maapaikkataistoon viimeisiin maapaikkaa tavoitteleviin maihin nähden.

Joonas Lindgren oli iloinen hyvin sujuneesta päivästä.

– Hyvä päivä, vaikka vieläkin on parantamisen varaa. Keli heittelee täällä kovasti ja se muuttaa välillä kovastikin juonenkäänteitä. On tärkeää olla näissä olosuhteissa nopea.

– Maapaikka näyttäisi varmistuneen, se on tietysti todella hieno asia, mutta kyllä nyt vedetään loppuun saakka. Katseissa on mitalikisa ja sellainen sopiva iskupaikka sinne, Joonas Lindgren maalaili.

Joonas Lindgren on kärsinyt koko viikon kovasta flunssasta, joka painaa miestä vieläkin. Tahtia se ei ole kuitenkaan hidastanut.

– Kyllä näistä kisoista palautuminen voi viedä vähän pidemmän aikaa, mutta kun tätä varten on tehty vuosia töitä, niin nyt ei anneta periksi, totesi kippari.

Naisten nepatiimi Niki Blässar ja Mikaela Wulff purjehtivat tänään sijat 35 ja 39. He ovat nyt kokonaissijalla 26. Naisten päivä oli jälleen vaikea.

– Harmittaa. Kovaa taistelimme molemmat lähdöt loppuun saakka, mutta starttipaikkamme tekivät kisasta hankalat. Huomisissa lähdöissä pyrimme pääsemään fleetistä irti päätypaikoilta, kertoi Mikaela Wulff.

470-luokan MM-kilpailut alkavat maanantaina 12.10 Haifassa Israelissa. Maailmanmestarit ovat selvillä lauantaina 17.10.

Purjehduksella on nyt kuusi maapaikkaa. Tänään Lindgrenien varmistama 470 –luokan paikka, Laser Standard Kaarle Tapper, Laser Radial Tuula Tenkanen, RS:X Tuuli Petäjä-Sirén ja Finnjolla Tapio Nirkko. Heistä kolme jälkimmäistä vahvistettiin jo Rion tiimiin.

Paralympiaurheilija Niko Salomaa hankki Suomelle maapaikan 2.4mR-luokkaan.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!

Jatkuuko Norwichin alamäki lauantaina? Lue ennakko & lunasta talletusbonus!