Suomen ja Ruotsin välinen vuotuinen salibandyn maaottelutapahtuma alkoi torstaina Uumajassa miesten ottelulla.

Suomi nousi kolmen maalin takaa 6-6-tasapeliin, mutta päivän maaottelupisteet vei Ruotsi 2-1 voitettuaan otteluun kuuluneen rangaistuslaukauskisan.

Uumajan ottelun avausmaalin laukoi Suomen Jani Kukkola, mutta Ruotsi johti tauolla 2-1 ja näytti karkaavan toisessa erässä, jonka lopussa se iski lukemiksi jo 5-2. Suomen toisen maalin teki Krister Savonen.

Kolmas erä oli kuitenkin vieraiden. Lauri Stenfors, Tero Tiitu ja Janne Hoikkanen nakuttivat kahdessa ja puolessa minuutissa Suomen tasoihin. Kolme tehopistettä merkkauttanut puolustaja Robin Nilsberth nosti ylivoimalla Ruotsin vielä kerran edelle, mutta Suomi ei taipunut. Jami Manninen juhlisti 50. maaotteluaan tasoitusmaalilla ajassa 48.31.

Ruotsi vei lopulta maaottelupisteet rankkarikisassa.

Perjantaina kohtaavat Uumajassa Suomen ja Ruotsin naiset. Tapahtuma huipentuu sunnuntaina Vantaalla toisiin osaotteluihin.

Lähde: Salibandyliitto