Hienoja signaaleja antanut maailmancupkauden avauskisa Söldenissä on jätetty taakse ja katseet on käännetty tulevaan Levin kisaan sekä hyväntekeväisyyteen.

– Idea tähän tuli urheilijoilta. Ja ilman muuta me lähdetään myös valmentaja Leinon kanssa tähän mukaan, kun jätkät pyysivät. Kausihan on lähtenyt positiivisesti käyntiin, joten tämä sopii myös siksi ajankohtaan hyvin. Ja ennen kaikkea; tässä on tärkeä ajatus taustalla, kommentoi alppimaajoukkueen päävalmentaja Janne Haarala.

Suomen alppihiihtäjistä Movemberissa mukana ovat Marcus Sandell, Andreas Romar, Eemeli Pirinen, Samu Torsti, Victor Malmström, Arttu Niemelä, Joonas Räsänen ja Jens Henttinen sekä valmentajat Haarala ja Jukka Leino.

Joukkion viiksien kasvatusta voi seurata Ski Sport Finlandin Facebookissa sekä Instagramissa 1.11. alkaen. Lahjoituksia kampanjaan alppimaajoukkueen avustuksella voi tehdä Movemberin nettisivujen kautta merkitsemällä joukkueeksi Alpine Ski Team Finland.

Movember on kampanja, jonka ideana on viiksiä kasvattamalla kerätä varoja syöpätutkimukseen. Suomessa kerätyillä varoilla tuetaan suomalaista eturauhas- ja kivessyöpätutkimusta. Movember järjestettiin ensimmäisen kerran Australiassa vuonna 2003, ja sittemmin se on sittemmin levinnyt ympäri maailmaa.

Lähde: Ski Sport Finland