Iivo Niskanen superkunnossa: ”Hölmöilyistä on opittu – hän ei ole enää leikkivä lapsi”

© Kuva: Getty Images

Iivo Niskanen voitti Rukan maailmancupin avauksessa 15 kilometrin perinteisen. Vaisun viime kauden jälkeen mies on huippukunnossa.

Vielä viime kaudella Niskanen oli tavallaan leikkivä lapsi. Hän hölmöili tuon tuosta Hiihtoliiton sponsorisopimusten vastaisesti energiajuomiensa kanssa – ja hölmöili myös harjoittelussa. Överiksi vedettiin, että heilahti.

Nyt kaikki on toisin. Niskanen sanoi itsekin, että on oppinut paljon oman kehonsa kuuntelua. Kun kroppa ei ota harjoitusta vastaan, on turha lyödä päätä Vuokatin mäntyyn. Oppi meni nopeasti perille.

Muutenkin Niskanen vaikuttaa nyt paljon kypsemmältä kuin vielä vuosi sitten. Ylimääräinen kaahotus on poissa.

Rukan hiihto oli fantastinen. Niskanen passaili toisen kierroksen ja tuli viimeisen kuin viitapirulainen. Astmalääkkeiden käytön lopettamaan joutunut viime kauden suvereeni ykkönen Martin Johnsrud Sundbykin joutui taipumaan kirkkaasti Niskasen niskalenkissä.

Tämä tietää hyvää Lahden MM-kisoja ajatellen – kunhan Niskanen malttaa kuunnella kroppaansa jatkossakin. Kisoja tulee paljon, eikä yli saa vetää. Juuri nyt asetelma on herkullinen. Iivo Niskanen on selkeästi yksi maailman kovakuntoisimpia hiihtäjiä.

Mielenkiintoista nähdä, mitä tapahtuu vapaalla tyylillä. Se nähdään Lillehammerissa ja Davosissa kahden seuraavan viikonlopun aikana. Vaikka Niskasen perinteinen on hänelle parempi tyyli, on muistettava, että Sotshin olympialaisten vapaalla 50 kilometrillä hän oli kymmenes.

Jos vapaa on mennyt napsun, pari eteenpäin, Niskanen voi hyvin olla tämän kauden Sundby. Enkä nyt puhu astmalääkkeistä…

LAURI HOLLO


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.