Alppihiihtäjä Marcus Sandell on päättänyt jättää tämän kauden kesken.

Suomen alppimaajoukkueen ykköslaskija Sandell on kamppaillut selkävaivojen kanssa jo pitkään. Tämän kauden maailmancupin suurpujottelun avauksessa Itävallan Söldenissä ensimmäisen kierroksen seitsemänneksi nopein Sandell ei ole pystynyt laskemaan avauskilpailun jälkeen täysipainoisesti selkävaivojensa takia, ja on päättänyt keskittyä nyt selkänsä kuntouttamiseen.

– Olemme lääkäreiden ja valmentajien kanssa seuranneet selkäni tilannetta tarkasti, ja olen valitettavasti joutunut urani jatkon kannalta tekemään vaikean päätöksen. Minun täytyy keskeyttää tämä kausi ja keskittyä lähikuukausien aikana selkäni kuntouttamiseen lääkäreiden avustuksella, Sandell selvittää.

– Olen edelleenkin hyvänä päivänä nopea, kuten Söldenissä osoitin, ja siksi tämä päätös on erityisen vaikea. Valitettavasti en ole Söldenin jälkeen voinut laskea yhtäkään normaalia harjoituslaskua, Sandell valaisee.

Päätös mahdollisesta operaatiosta tehdään myöhemmin tässä kuussa.

– Tavoitteeni on taistella maailmancupissa suurpujottelucupin voitosta sekä arvokisoissa mitaleista, ja olen urani aikana todistanut, että tämä on mahdollista. Se tosin vaatii, että olen täydessä kunnossa. Lääkärit näkevät, että mahdollisuuteni kuntoutua ovat hyvät. Haluan vielä jatkaa uraani ainakin vuoden 2022 olympialaisiin asti ja tulen tekemään kaikkeni, niin kuin tähänkin asti, jotta voisin saavuttaa tavoitteeni, Sandell toteaa.