KOMMENTTI: ”En nyt väitä mitään, mutta norjalaishiihtäjillä kummia palautumisongelmia – huulirasvat kerätty pois?”

© Kuva: Getty Images
Jatkuuko Norwichin alamäki lauantaina? Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

Therese Johaugin dopingkäry oli kova isku norjalaiselle hiihdolle. Mutta hiukan tulee lunta tupaan ihan kilpailuissakin.

Ja vielä tavalla, jota norjalaisilta ei ole todellakaan totuttu näkemään. Nimittäin yksi jos toinenkin huippuhiihtäjä on alkanut ihmeellisesti simahdella kesken Tour de Skin.

Oberstdorfin 15 kilometrin yhdistelmähiihdossa Emil Iversen kyykkäsi totaalisesti ja jäi minuuttikaupalla kärjelle.

Kaksi päivää myöhemmin Toblachin vapaan kympillä supermies Martin Johnsrud Sundby oli vasta 14:s liki 40 sekuntia kärjestä. Niklas Dyrhaugin sija oli 21 ja Sjur Röthen 27.

Naisten vitosella samana päivänä nähtiin jotakin, mitä ei ole aikoihin naishiihdon normaalimatkoilla nähty; viiden kilometrin kilpailussa yhtään norjalaista ei ollut palkintopallilla, Heidi Weng oli parhaana viides.

Val di Fiemmen tämän päivän perinteisen kymppi oli vielä kaameampi norjalaisittain: Heidi Weng oli vasta seitsemäs! Ja Tourin kakkosena ollut Ingvild Flugstad Östberg sammui pahasti ja jäi kärjelle reilusti yli minuutin. Hän oli vasta 18:s.

En nyt väitä mitään, mutta kovin vähän tällaisia ongelmia on norjalaisilla ollut aiemmin. Nimenomaan ennen Johaugin dopingkäryä.

No, voihan toki olla, että norjalaisilla on ollut huono suksi joka kilpailussa. Tai sitten heiltä on otettu huulirasvat pois.

LAURI HOLLO


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!

Jatkuuko Norwichin alamäki lauantaina? Lue ennakko & lunasta talletusbonus!