Atte Sailola heitti Pihtiputaan keihäskarnevaaleilla 17-vuotiaiden kilpailun voittoon ennätyksellään 81,14. Tulos vie hänet ikäluokan kuluvan vuoden maailmantilastossa toiseksi.

Sailolaa, 17, paremmin on tällä kaudella heittänyt vain Puolan Dawid Wegner, joka kesän paras on 81,48. Ikäluokassa heitetään 700 gramman välinettä.

Sailolan tulos syntyi ensimmäisellä ja hänelle kisan ainoaksi jääneellä heitolla. Sailola syttyi heittämään, kun HKV:n Topias Laine heitti avauskierroksella ennätyksensä 73,25, joka riitti toiseen sijaan.

– Laineen heitosta tuli hyvä kisafiilis. Tämän kesän kisoissa on usein ollut vain pari-kolme osanottajaa, Sailola tuumi.

Ari Weckströmin valmentaman heittäjän ennätys koheni tuntuvasti. Edellinen oli kesäkuun alussa Turussa heitetty 77,05.

– 80 metrin rajan puhkaisu oli tämän kauden tavoite. Nyt jahdataan SE-tulosta. Se ei ole kuin parin metrin päässä. Se menee, kun on sopivat tuulet, Sailola viittasi Toni Keräsen 17-vuotiaiden SE-lukemiin 83,29.

Ikäluokkansa kotimaan kaikkien aikojen listalla Sailola on nyt kolmantena. Keräsen ohella edellä on Teemu Wirkkala tuloksella 81,85.

Viime kesänä Sailolan ennätys oli 70,77, joten nuorukaisen ennätys on parantunut tänä kesänä yli kymmenen metriä.

Valmentaja-Weckströmin silmissä Sailolan vahvuudet ovat nopeus ja liikkuva yläkroppa. Entä missä on entinen kehitettävää?

– Välineen hallinnassa, Weckström ja Sailola toteavat yhteen ääneen.

Lähde: SUL