Hiihdon olympiavoittaja Kristina Smigun-Vähi näyttäisi vapautuneen dopingepäilyistä.

Virolainen voitti Torinon olympialaisissa 2006 kaksi kirkkainta mitalia. Tuolloin tyttönimellään Smigun kilpaillut nainen voitti 10 kilometrin perinteisen tavan kilpailun sekä yhdistelmäkilpailun.

Smigunia on epäilty kiellettyjen aineiden käytöstä. Asiasta raportoi norjalainen TV2 marraskuussa 2015. Norjalaismedian mukaan Viron olympiakomitea sai tietää joulukuussa 2013 hiihtäjän antaneen positiivisen dopingnäytteen.

Kansainvälinen olympiakomitea KOK tai Maailman antidopingtoimisto WADA eivät ole kommentoineet Smigun-Vähin tapausta millään tavalla julkisesti.

Jo hiihtouransa lopettaneen naisen on väitetty valittaneen Urheilun kansainväliseen välitystuomioistuimeen. CAS:n sivuilta ei kuitenkaan löydy tietoja Smigun-Vähin kuulemisesta.

Mikäli Smigun-Vähi on ollut epäilyksen alaisena, niin nyt nainen vaikuttaisi päässeen pois kiipelistä. Kansainvälinen olympiakomitea KOK tiedotti keskiviikkona, että Torinon olympialaisten dopingnäytteiden uusintatesteissä ei ole löytynyt uusia positiivisia tuloksia.

– Käynnissä ei ole muita toimenpiteitä ja näytteiden uudelleenanalysointi on nyt lopullisesti ohi, tiedotteessa todetaan.

40-vuotias Smigun-Vähi voitti kahden olympiakullan lisäksi olympiahopeaa Vancouverissa 10 kilometrin vapaan kisassa. MM-kisoissa nainen saavutti kuusi mitalia, joista yksi on kultainen.

Virolainen lopetti hiihtouransa keväällä 2010.