Nyrkkeilyn raskassarjan entinen kuningas Tyson Fury on yhä lähempänä paluuta kehään. Dopingsotkuistaan viime vuoden lopussa selvinnyt brittiläis-irlantilainen ilmoitti hakevansa parhaillaan uutta ammattilaislisenssiä. Fury julisti ottavan paluuottelunsa jo huhtikuussa.

– Hain nyrkkeilylisenssiä juuri tänään. Aion puolustaa The Ring -lehden mestaruuttani huhtikuussa. En malta odottaa kehään palaamista, nyrkkeilytähti hehkutti sosiaalisessa mediassa.

Vuonna 2015 anabolisten steroidien käytöstä kärähtänyt Fury on laittanut hiljalleen itseään kuntoon. Huippuiskijän kilpailukielto lopetettiin joulukuussa Britannian antidopingjärjestön toimesta. Lähes kaksi vuotta sitten viimeksi kehään astuneen Furyn katsottiin kärsineen dopingtapauksen oikeuskäsittelyn aikana sopivan mittaisen takautuvan tuomion.

Fury on pyrkinyt muuttamaan treenitapojaan paluuprojektiaan varten. Brittitähti antoi kenkää pitkäaikaiselle valmentajalleen ja sedälleen Peter Furylle ja palkkasi hänen tilalleen valmentaja Ben Davisonin.

Davisonin mukaan Furysta on annettu mediassa väärä kuva. Valmentaja korostaa miehen olevan paljon älykkäämpi ja miellyttävämpi kuin yleisesti luullaan.

– Nyt hän voi olla oma itsensä, ja kansa tulee näkemään hänet eri valossa. Hän on voittamaton, eikä hänen tarvitse enään tehdä itsestään suurta nimeä. Se mitä ihmiset luulevat hänestä, ei ole oikea Tyson Fury. Hän on hyvä mies. Jos ihmiset tietäisivät, mitä hän on joutunut kokemaan henkilökohtaisessa elämässään he ymmärtäisivät sen. Hän sanoo mitä hän uskoo, ja pysyy siinä, valmentaja kehui ESPN:n haastattelussa.

Kaikki ammattilaisuransa 25 ottelua voittanut Fury hallitsi hetken aikaa WBO-, WBA-, IBF- ja IBO-liittojen raskassarjan mestaruusvöitä peitottuaan lajilegenda Vladimir Klitshkon marraskuussa 2015. Dopingkäryn jälkeen tittelit riistettiin mieheltä lähes välittömästi.