Valkovenäjän Darja Domratsheva on voittanut Kontiolahdella käydyn ampumahiihdon maailmancupin pikakilpailun.

Kisa oli kärjen osalta erittäin tiukka, sillä toiseksi sijoittunut saksalainen Franziska Hildebrand jäi voittajasta vain 0,5 sekuntia. Kolmannen sijan nappasi Italian Lisa Vittozzi, 5,5 sekuntia Domratshevalle jääneenä.

Kaisa Mäkäräinen ei onnistunut kotikisassaan aivan parhaalla mahdollisella tavalla. Kaksi sakkoa pudottivat suomalaisen lopulta kymmenenneksi.

Mäkäräinen säilytti kuitenkin maailmancupin kokonaiskilpailun johtonsa, kun cupissa kakkosena oleva Anastasia Kuzmina ampui peräti neljä pummia ja oli vasta 30:s.

Kontiolahdella kilpaillaan henkilökohtaisilla matkoilla seuraavan kerran sunnuntaina, jolloin ohjelmassa ovat yhteislähtökilpailut.