Yksi UFC:n kaikkien aikojen parhaista pohtii palaavansa häkkiin – yhdellä ehdolla

© Kuva: Getty Images

UFC:ssä kovaa jälkeä takonut Georges St-Pierre pohtii palaavansa takaisin häkkiin.

Kanadalainen vapaaottelija voitti UFC:n keskisarjan mestaruuden marraskuussa. Jo seuraavassa kuussa hän luopui mestaruusvyöstään vapaaehtoisesti sairastuttuaan paksusuolentulehdukseen.

St-Pierren terveys on kohentunut viime aikoina selvästi. Mies on jopa väläytellyt tekevänsä paluun UFC-kehään, jos terveys antaa myöten.

– Luulen ottelevani vielä uudelleen. Se riippuu terveydestäni. Vielä on liian aikaista sanoa, mutta tunnen oloni paljon paremmaksi kuin viimeisen otteluni jälkeen, St-Pierre kertoi The MMA Hourin haastattelussa.

Ammattilaisena 28 ottelusta 26 voittoa ottanut legenda asettaa paluunsa eteen yhden merkittävän ehdon: vastustajan pitää olla tarpeeksi meritoitunut.

– Jos ottelen, niin sen pitää olla jotain mikä innostaa ja kohottaa minua. Matsi Michael Bispingiä vastaan oli iso riski, mutta hänellä oli potentiaalia kohottaa minua ottelijana ja minun perintöäni, St-Pierre selitti.

– Siksi päätin otella. Se oli hieno tilaisuus. Olisin voinut hävitä kaiken ja se olisi ollut katastrofi. Minulla oli paljon voitettavaa ja paljon hävittävää. Jos tulen takaisin, niin minulla täytyy olla todella paljon voitettavaa eikä vain hävittävää, mies järkeili.

36-vuotias St-Pierre piti hallussaan UFC:n välisarjan mestaruutta vuodet 2008-2013. St. Pierre puolusti vyötään onnistuneesti yhdeksän kertaa. Tämän jälkeen mies jätti UFC-kehän muutamaksi vuodeksi, kunnes hän palasi kehään viime marraskuussa kaataen keskisarjan titteliottelussa Bispingin.