Suomi lähtee tavoittelemaan kahden naisparin voimin menestystä Hollannissa pelattavissa beach volleyn EM-kisoissa.

Taru Lahti-Liukkonen ja Anniina Parkkinen (rankingsijoitus 13:s) pelaavat alkulohkonsa Utrechtissa. Muut kisakaupungit ovat Rotterdam, Apeldoorn ja Haag.

– Tarun ja Ansun osalta valmistautuminen turnaukseen ei ole onnistunut optimaalisesti loukkaantumisesta johtuen. Viime viikolla he eivät pystyneet osallistumaan Gstaadin Major-turnaukseen. Tämän ei kuitenkaan anneta haitata, vaan tiistaina Utrechtin stadionille astelee nälkäinen suomalaisjoukkue. Alkulohkossa on neljä kovaa joukkuetta, päävalmentaja Kai Liukkonen sanoo.

Riikka Lehtosen ja Niina Ahtiaisen (11:s) pelipaikka alkulohkon osalta on puolestaan Haag, jossa myös välierät ja mitaliottelut pelataan.

– Viime viikon Gstaadin turnaus oli hyvä paluu pelikentille pienen tauon jälkeen. Kaksi kovaa peliä antoi hyvän pohjan EM-turnaukselle. Fiilis tässä tiimissä on odottava ja nälkäinen, pelianalyytikko Mikko Häyrinen raportoi Haagista.

EM-kisoissa 32 paria on jaettu rankingin perusteella kahdeksaan alkulohkoon. Jokaisen lohkon kolme parasta etenee 24 joukkueen jatkopeleihin, lohkovoittajat suoraan kaavion toiselle kierrokselle.

Vuosi sitten Lahti-Liukkonen ja Parkkinen sijoittuivat Latviassa pelatuissa EM-kisoissa viidenneksi. Riikka Lehtosen (parinaan Nette Tuominen) sekä Niina Ahtiaisen (Ida Sinisalo) EM-sijoitus Jurmalassa oli 25:s. Kautta aikojen paras aikuisten suomalaissaavutus EM-kisoissa on Emilia ja Erika Nyströmin pronssimitali vuodelta 2010.

Jyrki Nurmisen ja Santeri Sirenin Euroopan rankingsijoitus 36:s jätti heidät niukasti ulos tämän vuoden kisoista. Kaksikko osallistuu tällä viikolla Haiyangissa, Kiinassa järjestettävään FIVB:n kolmen tähden turnaukseen.

Hollannissa vietetään alkaneella viikolla todellista lentopallo- ja beach volley -juhlaa, sillä yhtä aikaa beach volleyn EM-kisojen kanssa pelataan lentopallon alle 20-vuotiaiden poikien EM-kisat sekä istumalentopallon MM-kisat.

Beach volleyn EM-kisat, alkulohkojen suomalaisottelut

ti 17.7. 14:00 Lehtonen/Ahtiainen FIN [11] – Dabizha/Mastikova RUS [22]
ti 17.7. 15:00 Lahti/Parkkinen FIN [13] – Kravcenoka/Graudina LAT [20]
ti 17.7. 20:30 Lehtonen/Ahtiainen FIN [11] – Gruszczynska/Gromadowska POL [27]

ke 18.7. 13:00 Lahti/Parkkinen FIN [13] – van Gestel/Wesselink NED [29]
ke 18.7. 16:00 Kolocova/Kvapilova CZE [6] – Lehtonen/Ahtiainen FIN [11]
ke 18.7. 19:30 Bieneck/Schneider GER [4] – Lahti/Parkkinen FIN [13]

Lähde: Lentopalloliiton tiedote