Viikonloppuna Oulussa kisatut PM-uinnit onnistuivat erinomaisesti. Kilpailijat saivat nauttia hyvin järjestetyistä kisoista ja napsivat kaksi kolmesta mestaruuspokaalista.

Suomi voitti Pohjoismaiden mestaruusuintien pistekilpailun aikuisissa ja vammaisuinnissa. Nuorten sarjassa Suomi keräsi kolmanneksi eniten pisteitä Tanskan ja Ruotsin jälkeen. Aikuisten sarjassa Suomi sai eniten mitaleja, yhteensä 30, mutta Tanskan voitettua yhden kultamitalin Suomea enemmän, oli sijoitus mitalitaulukossa kakkonen.

– Saimme 117 finaalipaikkaa sekä yhden aikuisten Suomen ennätyksen ja kaksi nuorten SE:tä. Erityisen paljon mieltä lämmittävät lyhyet viestit ja varsinkin miesten viestivoitot, ne olivat ehkä koko kisojen helmet, summasi joukkueenjohtaja Matti Mäki uimaliiton tiedotteessa.

Mäen valmennettava Laura Lahtinen palkittiin kisojen parhaana tyttöuimarina. Lahtinen paransi omaa 100 metrin perhosen nuorten SE-aikaa lukemiin 58,44 ja nappasi 200 metrin perhosessa nuorten SE-tuloksen Emilia Pikkaraiselta numeroin 2.08,05.

Miesten 4×100 metrin sekauintiviestissä maajoukkueen Suomen ennätyksen seurajoukkueita kovemmaksi päivittivät Miro Vasko, Miikka Ruohoniemi, Niko Mäkelä ja Teemu Vuorela ajalla 3.33,20.