Ampumahiihdon IBU-cup jatkui joulutauon jälkeen Puolan Duszniki Zdrojssa pikakilpailuilla. Suomalaisittain viikonlopun parasta vauhtia piti Leppävirran Virin Sanna Markkanen nappaamalla pikakilpailuista sijoitukset 21 ja 23.

– Ihan hyvä ja tasapainoinen viikonloppu. Joulutauko meni suunnitelmien mukaan ja oli kiva taas lähteä kisaamaan. Ammunnat olivat nyt ok molempina päivinä. Lauantain pystyn viimeinen laukaus jäi kyllä harmittamaan, mutta kun kahtena päivänä selvisi 0+1, niin pitää olla tyytyväinen. Hiihto oli myös hyvää, Markkanen kommentoi.

Miesten puolella Kontiolahden Urheilijoiden Otto-Eemil Karvinen nousi heti uransa ensimmäisessä IBU-cupissa pisteille. Karvinen sijoittui puhtaalla ammunnalla sunnuntain pikakilpailussa parhaana suomalaisena 36:nneksi. Lauantaina Karvisen sijoitus oli kahdella sakolla 75:s.

– Olen tosi tyytyväinen. Eilinen hiihto oli huono, mutta se aukaisi tälle päivälle, ja tänään oli jo normaalia omaa tasoa. Ammunnat olivat tänään parhaimmat, mitä olen ikinä ampunut myös nopeuden puolesta. Kauden paras suoritus, Karvinen iloitsi.

Ampumahiihdon IBU-cup jatkuu torstaina Saksan Arberissa miesten normaalimatkalla.

Lähde: alpineskiteam.fi