Ampumahiihdon nuorten MM-kilpailut starttasivat Slovakian Osrbliessa suomalaisittain upeasti. Kouvolan Hiihtoseuran Heidi Nikkinen nappasi heti avauspäivänä 19-vuotiaiden 10 kilometrin normaalimatkalta pronssia.

Kaksi sakkoa ampunut Nikkinen jäi puhtaasti ampuneesta kilpailun voittaneesta Grönlannin Ukaleq Astri Slettemarkista 1.20,3. Hopealle hiihti Tsekin Teresa Vobornikovalle. Tsekkiläinen ampui yhden sakon ja jäi kärjestä 1.14,8.

– Aina on hyvä kun saa mitalin kaulaan ja oli hyvä suorituskin. Olen ehdottomasti tyytyväinen. Olin pari viikkoa sitten kipeänä, ja tämä oli eka kisa pitkään aikaan. Oli vähän arvoitus, että kuinka kovaa sitä pystyy hiihtämään. Oli hyvä nähdä, että pystyy ihan tosi kovaan vauhtiin. Etenkin siihen olen tyytyväinen, Nikkinen kommentoi Ampumahiihtoliiton tiedotteessa.

Nikkinen piti hyvää kyytiä ladulla. Hän oli puhtaissa hiihtoajoissa koko joukon kolmanneksi nopein.

– Täällä on jyrkkä ensimmäinen nousu, ja tarkoitus oli lähteä vähän maltilla, ettei lyö yhtään happoja heti ekaan mäkeen. Pikkuhiljaa rupesin kiihdyttämään vauhtia. Tuntui siltä, että jalka kestää hyvin happoa ja vauhtia. Oli hyvä hiihtopäivä, muttei mahtava vielä.

Nikkinen ampui kilpailussa kaksi ohilaukausta heti ensimmäiseltä makuupaikalta. Loput ammunnat sujuivat puhtaasti.

– Ohilaukaukset menivät vasemmalta ohi. Todennäköisesti oli asentovirhe, koska ei tuullut yhtään. Olen kyllä tosi tyytyväinen, että pystyin ampumaan kolme nollaa sen jälkeen.

Mitali oli 18-vuotiaalle Nikkiselle uran toinen henkilökohtainen nuorten MM-kisoista. Hän sijoittui viime talvena pikakilpailussa hopealle.

Nuorten MM-kilpailut jatkuvat maanantaina 22-vuotiaiden normaalimatkoilla.