Suomi nappasi MM-pronssia ylivoimaisen esityksen jälkeen – päävalmentaja vaihtuu

© Kuva: Juha Tamminen
Katso FC Vitebsk - KuPS suorana ilmaiseksi!

Suomi saavutti viime vuotiseen tapaan pronssia jääpallon MM-kisoissa. Samalla päättyi Antti Parviaisen kuusivuotinen kausi Suomen miesten maajoukkueen päävalmentajana.

– Oli hienoa olla mahtavan joukkueen mukana nämä vuodet. Aivan kirkkainta ei saavutettu, mutta varmasti joukkueessa on pelaajia, jotka sen tavoitteen vielä MM-tasolla saavuttaa. Kiitokset kaikille näistä upeista vuosista, summasi Antti Parviainen pelin jälkeen kopissa pelaajille.

Päävalmentajan syvällisemmän yhteenvedon aika tulee varmasti vielä myöhemmin. Antti Parviaista ja Suomen joukkuetta oli tullut kannustamaan suuri joukko vuosien varrella mukana olleita toimijoita ja yhteistyökumppaneita.

Pelin kulku oli jo alusta alkaen selvä. Suomi hyökkää ja Kazakstan puolustaa. Suomi siirtyi 2-0 johtoon Teemu ja Tuomas Määtän maaleilla. Suomi piti hallussaan ottelua koko 90 minuuttisen ja takoi tasaiseen tahtiin maaleja. Lopulta ottelu päättyi Suomen 8-2 (3-0) voittoon.

Tuomas Määttä oli tänään maalinteossa tehokkain kolmella maalillaan. Muista Suomen maaleista Teemu Määtän lisäksi vastasivat Ville Aaltonen, Tomi Hauska, Emil Fedorov ja Eetu Peuhkuri. Kazakstanin molemmat maalit ampui rangaistuslyönnistä Rauan Issaliyev.

Lähde: Jääpalloliiton tiedote

Katso FC Vitebsk - KuPS suorana ilmaiseksi!