20-vuotias TWD-Länkenin pyöräilijä Ukko Peltonen sijoittui kolmanneksi Mallorcalla ajetussa 88 kilometrin Trofue Miguel Mas – kilpailussa. Kilpailu oli viimeinen osakilpailu Mallorcalla ajetussa Challenge de Primavera -sarjassa.

Varusmiehenä Puolustusvoimien urheilukoulussa palveleva Ukko Peltonen iski irtiottoon kilpailun ensimmäisillä kilometreillä. Pääjoukosta irtosi ensin norjalainen Vidar Mehl ja kanadalainen Elliott William, mutta hetken päästä he saivat seurakseen Peltosen. Kolmikko teki hyvää yhteistyötä ja ryhmä pysyi irti takaa-ajajistaan maaliin saakka.

– Tein nopean ja loppujen lopuksi oikean ratkaisun, kun iskin mukaan irtiottoon. Pystyimme pitämään hyvän, melkein 45 kilometrin keskituntinopeuden. Tein suurimman osan vetotöistä. Kun en tiennyt norjalaisen ja kanadalaisen kirikykyä, yritin hyvissä ajoin ennen maalia omaa ratkaisua. Se ei onnistunut, vaan tulin vielä kiinni. Sen jälkeen ei ollut enää annettavaa. Kova pitkän irtioton päivä, kertoi Ukko Peltonen.

Kahden viikon harjoitusleirillä Mallorcalla oleva TWD-Länkenin joukkue osallistui kilpailuun, jossa oli mukana myös muutama World Tour -ammattilaispyöräilijä.

TWD-Länkenin ajajista ensimmäistä tämän tason maatiekilpailua ajanut entinen maastopyöräilijä 21 -vuotias Eemil Uitto sijoittui lupaavasti 21:nneksi (+1:23).

Lyhyemmällä, 42 kilometrin matkalla vielä 16-vuotias, mutta tänä vuonna juniori -luokassa (U19) ajava Oskari Kolehmainen sijoittui parhaana junioriajajana kahdeksanneksi. Myös tässä lähdössä pidettiin hyvää lähes 43 kilometrin keskituntinopeutta.

Lähde: TWD-Länkenin tiedote