Monet Suomen joukkueen hiihtäjät kritisoivat huoltoryhmän työtä kisojen aikana. Kulisseissa välejä on kiristänyt varsinkin naishiihtäjien julkisuuteen antama suksikritiikki.

Suksihuoltajat loukkaantuivat itse kritiikkiä pahemmin sen suunnasta. Tyly palaute piti kuulla tai lukea mediasta, vaikka huoltajat haluaisivat kuulla ongelmista ensimmäisenä ja suoraan urheilijalta.

Suksia huoltanut Ari Marjetta puolusti kisojen päätteeksi omiaan. Marjetan lausunnoista välittyy kuva, ettei urheilijoilta löydy aina tarvittavaa arvostusta huoltomiehiä kohtaan vaan heitä katsotaan pitkin nenänvartta.

– Ensin urheilijan pitää puhua huollon kanssa, ennen kuin palautteen antaa ulospäin. Arvostus ihmisiä kohtaan, sitä tarvitaan lisää. Kyllä huomenta pitää pystyä sanomaan, kun tullaan rekkaan aamulla. Ei voi kävellä viiden huoltomiehen ohi ja kysyä, missä sukset on? Marjetta harmitteli Ylelle.

– Urheiljoiden pitäisi myös tuntea kalustonsa paremmin. Tuntuu, että aina on vähän liian kiire. Lenkin jälkeen pitäisi olla aikaa keskustella ja kun urheilja tekee suksivalinnan itse, on sen valinnan takana myös itse seisottava, hän jatkoi.