Hurja juoksu! Topi Raitanen juoksi ykköseksi Euroopan kauden parhaalla ajalla

© Kuva: Juha Tamminen

HKV:n Topi Raitanen juoksi voiton kauden ensimmäisessä 3000 metrin esteiden startissaan Belgian Oordegemessä. Raitanen voitti juoksun kauden kotimaisella kärkiajalla 8.29,27, joka on hänen uransa toiseksi nopein ja myös Euroopan tämän kevään kärkitulos.

– Juoksussa ei ollut jänistä. Ensimmäinen ja toinen kilometri olivat odottelua, että koska mennään. Ensimmäinen kilometrin mentiin noin 2.51:een Espanjan Sebastian Martosin johdolla. Sitten keulaan meni kaksi kenialaista, mutta vauhti ei muuttunut, Raitanen kertaili.

Kun muilla ei ollut vetohaluja, Raitanen kiristi keulaan, ja veti viimeiset 1000 metriä. Kilpailun viimeisellä kierroksella britti Phil Norman käväisi johdossa, mutta Raitanen piti pintansa ja voitti.

– Ei sen nyt vaan voinut antaa voittaa, Raitanen tuumi.

Jos kilpailussa olisi ollut alkumatkasta vauhdinpitäjä, Raitanen olisi todennäköisesti rikkonut Dohan MM-kisojen tulosrajan 8.29,00 heti kauden ensimmäisessä estekilpailussaan. Raitasta se ei harmita.

– Jaloissa on nyt hyvä tunne. Jäädään odottelemaan mitä Paavo Nurmi Gamesin estekisassa saadaan aikaiseksi. Tuosta ajasta lähdetään Turussa viilaamaan sekunteja pois, mutta ensin juoksen tähän väliin Lahdessa gp-kilpailussa 1500 metriä. Raitanen tuumi.

Paremmin kuin Oordegemissä Raitanen on 3000 metrin esteet juossut vain viime kesänä Berliinin EM-kisoissa jossa hän teki ennätyksensä 8.28,48. Toiseksi Oordegemin kilpailussa juoksi britti Phil Norman ajalla 8.29,37.

Lähde: SUL:n tiedote