Antti Ruuskanen nakkasi parhaallaan 83,37 – vertasi tekemistään Uuno Turhapuroon

© Kuva: Getty Images

Keihäänheittäjä Antti Ruuskanen haki Saarijärven juhannuskisoissa pitkää kaarta hieman kovemmalla vauhdilla kuin kauden avauskilpailussaan. Voitto irtosi tuloksella 83,37, mutta se ei Ruuskasta täysin tyydyttänyt

– Ihan hyvälle tuntui, mutta vähän pidempää odottelin, Ruuskanen totesi puuskaisessa myötätuulessa heitetystä kilpailusta.

Ruuskanen avasi kesän kilpailukauden viikko sitten Raseporissa heitettyään 85,15.

– Nyt tulin heittoon vähän kovemmalla vauhdilla kuin Raaseporissa, mutta en saanut teknisesti niin hyvää heittoa aikaiseksi, Ruuskanen sanoi.

Alkukauden kilpailut ovat Ruuskasen ja hänen valmentajansa Jyrki Blomin mukaan kovia harjoituksia. Niiden mukana Ruuskanen uskoo kovemman vauhdin pikku hiljaa vakiintuvan, joka luo pohjaa huippuheitoille.

– Nyt mennään kisa per viikko tahtia. Ensi viikolla heitetään Pihtiputaan keihäskarnevaaleilla taas vähän kovemmalla vauhdilla ja koetetaan saada tasaisuutta heittoihin. Eikö se Uuno Turhapurokin sanonut, että virhelyöntien määrä kasvaa, kun vauhtia lisätään.

Etelätalo: Nyt oli sauma rikkoa MM-raja

Toiseksi Saarijärven juhannuskisoissa heitti Joensuun Katajan Lassi Etelätalo tuloksella 78,54. Tällä kaudella 81,85 heittäneellä Etelätalolla on kropassa eväitä pidempiinkin kaariin, mutta Saarijärvellä tekniikka takkusi.

– Viimeisessä heitossa oli hyvät paukut, mutta se meni tuesta läpi. Nyt olisi ollut sauma rikkoa Dohan MM-kisaraja, Etelätalo sanoo. MM-kisojen tulosraja on 83 metriä.

IF Raseborgin Teo Takala oli keihäskilpailussa kolmas tuloksella 75,88.

Lähde: Urheiluliiton tiedote