Leuanvedon suomalainen ME-mies ei pettänyt kannattajiaan MM-kisoissa – ”Mä olin satavarma, että se tulee”

© Kuva: Getty Images
Änärissä Anaheim - Buffalo! Ota vetotipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

Toistoleuanvedon historian ensimmäiset MM-mitalit ratkaistiin Espoon CrossFit 8000 –salilla sunnuntaina.

Miesten sarjoista kovimman tuloksen teki salolainen palomies Joonas Mäkipelto, joka veti 90-kiloisten (80,1-90 kg) sarjassa 54 hyväksyttyä leukaa. Se jäi neljän toiston päähän sarjan ennätyksestä, joka oli Mäkipellon nimissä.

Mäkipelto on julkisuudessa tuttu leuanvedon ME-suorituksistaan. Niissä suorituksissa on saanut pitää taukoja.

Suomen Leuanveto ry:n ja leuanvedon maailmanjärjestö World Pull-Up Organization alaisissa kisoissa taukoja ei ole. Kilpailusuorituksia on yksi, ja se päättyy, kun kädet irtoavat tangosta.

Kaikki miesten sarjat huomioon ottaen kovimman tuloksen on tehnyt jyväskyläläinen Juha Ruokonen, joka on vetänyt 63 leukaa. Hän teki kyseisen tuloksen miesten 80-kiloisten (70,1-80,0) sarjassa vuoden 2016 lokakuussa. Mäkipelto lähtikin tavoittelemaan kyseisen ennätyksen rikkomista, olihan hän vetänyt harjoituksissa peräti 69 leukaa.

– Fiilis on periaatteessa hyvä. Kaikki muu toimi, paitsi käsien puristusvoima.

– Noin kymmenen leukaa jäätiin kuitenkin tavoitteesta, mitä siihen sanoisi. Mutta on se hyvä tulos, kun pääsee noin 55 toistoon, mutta kyllä se silti harmittaa, 31-vuotias Mäkipelto sanoo.

Mäkipelto myöntää, että tästä jäi nälkää tuleviin vuosiin.

– Kyllä mä jatkan sen (ennätyksen) metsästämistä, koska mä olin satavarma, että se tulee, mutta ei tullut. Ei se aina kilpailussa onnistu, vaikka olisi kuinka kovassa kunnossa, Mäkipelto selvittää.

Lähde: Suomen Leuanveto Ry

Änärissä Anaheim - Buffalo! Ota vetotipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!