Leuanvedon suomalainen ME-mies lähtee tavoittelemaan MM-kultaa historiallisissa kisoissa – ”Tavoite on aina voittaa, on kilpailu mikä tahansa”

© Kuva: Getty Images
Atletico Madrid vs Juventus! Hyödynnä tipsi ja talletusbonus!

Lisäpainoleuanvedon ja toistoleuanvedon historian ensimmäiset MM-kilpailut järjestetään Espoossa 15.5.-16.6.

Suomea edustaa kussakin sarjassa enintään kolme vetäjää. Ulkomaalaisten kilpailijoiden määrää ei ole kisoissa rajattu. Lajin historian ensimmäisiin MM-kilpailuihin on ilmoittautunut urheilijoita Suomen lisäksi yhdeksästä eri maasta.

Kisat järjestetään Espoon CrossFit 8000 –salilla. Kisatapahtumien järjestelyistä vastaavat Suomen Leuanveto ry, leuanvedon maailmanjärjestö World Pull-Up Organization sekä kilpailusalin talkoolaiset.

Toistoleuanvedon voittaja on se, joka tekee yhtäjaksoisesti eniten hyväksyttyjä suorituksia. Vetoyrityksiä on yksi. Lisäpainoleuanvedossa sarjansa voittajaksi selviää puolestaan se, joka vetää mahdollisimman suurella lisäpainomäärällä yhden hyväksytyn leuan. Vetoyrityksiä on kolme. Leuanveto on dopingvalvonnan alainen laji.

Salolainen palomies Joonas Mäkipelto on tuttu leuanvedon ME-suorituksistaan. Niissä suorituksissa on saanut pitää taukoja.

Suomen Leuanveto ry:n ja leuanvedon maailmanjärjestö World Pull-Up Organization alaisissa kisoissa taukoja ei ole. Kilpailusuorituksia on yksi, ja se päättyy, kun kädet irtoavat tangosta.

Mäkipelto osallistui viime vuonna historiansa ensimmäisiin virallisiin leuanvetokilpailuihin, ja hän veti painoluokkansa uudeksi Suomen ennätykseksi 58 leukaa. Kaikki miesten sarjat huomioon ottaen kovimman tuloksen on tehnyt jyväskyläläinen Juha Ruokonen, joka on vetänyt 63 leukaa. Hän teki kyseisen tuloksen miesten alle 80-kiloisten sarjassa.

Mäkipelto lähtee rikkomaan Ruokosen ennätystä. Treeneissä on mennyt jopa 69 leukaa. Mäkipellolla on ollut kuitenkin otevoiman kanssa pienoisia ongelmia.

– Tavoite on aina voittaa, on kilpailu mikä tahansa.

– 69 leukaa vedin huhtikuussa ja 65-66 on se peruslukema, mikä on tullut kevään aikana useasti.

– Viime vuonna oli kuitenkin ihan samat tulokset, mutta kisoissa ei onnistunut, niin kokeillaan nyt uusiksi, 31-vuotias Mäkipelto kertoo.

Lähde: Suomen Leuanveto Ry

Atletico Madrid vs Juventus! Hyödynnä tipsi ja talletusbonus!