Lightning-luokan Euroopan mestaruudesta ja Master-purjehtijoiden maailmanmestaruudesta kilpailtiin kuluneella viikolla Espoon Nuottaniemessä varsin vaihtelevissa sääolosuhteissa. Avoimen Euroopan mestaruuden vei Ched Proctor (USA) miehistöinen ja Mastereiden voittoon purjehti Javier Conte (Argentiina).

Kolmannessa lähdössä hylkäyksen saanut Conte miehistöineen taisteli voittoon kahden pisteen erolla toiseksi sijoittuneeseen Yhdysvaltojen Todd Wakeen. Argentiinalainen Conte, joka on myös hallitseva ILCA maailmanmestari, voitto kolme kuudesta kilpailusta. Pitkään johtoa pitänyt Bill Mauk (USA) koki vaikeuksia viimeisessä kilpailussa ja sijoittui lopulta kolmanneksi. Parhaiten sijoitttunut eurooppalainen venekunta oli sijan 12. saavuttanut kreikkalainen Dimitris Petikidis. Suomalaisista parhaiten menestyivät Matti Aalto (TP), Pyry Aalto ja Risto Pesola sijalla 19.

Master maailmanmestaruudesta kilpailtiin Euroopan mestaruuden rinnalla. Lightningluokassa Master maailmanmestaruudesta kilpailevat kipparit, joiden ikä on yli 55 vuotta miehistöllä, joiden kokonaisikä ylittää 130-vuotta. Proctor, joka voitti saman mestaruuden vuonna 2017 Ecuadorissa lähti puolustamaan mestaruuttaan voittoisasti jatkaen hallitsevana Mastersina. Miehistönsä Meredith Killion ja William Faude kanssa purjehtinut Proctor otti niukan yhden pisteen voiton Tom Allenista (USA), joka purjehti siskonsa Jane Allenin ja tyttärensä Shelby Allenin kanssa. Allen johti kilpailua ensimmäisen päivän jälkeen, mutta jäi lopulta toiselle sijalle voittaen kolmanneksi sijoittuneen Larry MacDonaldin (CAN) neljällä pisteellä. Suomalaisista miehistöistä viidentoista parhaan joukkoon ylsi Henry Elfving (LPS), Anton Ahanen ja Esa Pukki sijalle 13 sekä John Winquist (NJK), Miimu Airaksinen ja Georg Tallberg sijalla 15.

Lähde: Purjehdusliitto