Mielenkiintoinen kattaus – Tässä kovimmat tärpit Boxing Night Olavinlinnaan

© Kuva: Getty Images
Liverpool - West Ham maanantain Valioliigaotteluna! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Perinteikäs ammattinyrkkeilytapahtuma Boxing Night Olavinlinna järjestetään jälleen 10. elokuuta. Tapahtuman pääottelussa Edis Tatli palaa tositoimiin epäonnisen Teofimo Lopez -ottelunsa jälkeen, ja tällä kertaa suomalaista vastaan asettuu nicaragualainen Berman “La Cobra” Sanchez.

Tämä ei suinkaan ole ainoa huomionarvoinen ottelu, mitä illan aikana isketään. Myös esiotteluissa nähdään useita kovia kamppailuja.

Poimimme kuuden ammattinyrkkeilyottelun sekä kahden olympiatyylin ottelun joukosta kolme herkkupalaa, joita kannattaa seurata erityisellä mielenkiinnolla. Näissä matseissa saattaa hyvin esiintyä nimiä, jotka nähdään ennen pitkää eurooppalaisen nyrkkeilymaailman kärkikahinoissa.

Oskari Metz (9–0) vs. Bibi Ondoua (15–11–1)
Välisarja, 6 erää

Oskari Metz on tehnyt tähän mennessä kehässä selvää jälkeä. Helsinkiläiselle on kertynyt puhdas yhdeksän voiton ottelurekordi, ja mies on selviytynyt kovistakin paikoista kuivin jaloin.

Toissavuonna Metz kohtasi Olavinlinnassa georgialaisen Teimuraz Abuladzen, joka osoittautui yllättävän taitavaksi ja vaaralliseksi nyrkkeilijäksi. Metz joutui monipuolisella iskuvalikoimalla lyöneen Abuladzen edessä puristamaan itsestään kaiken irti, mutta lopulta aggressiivisesti hyökännyt suomalainen onnistui kääntämään kamppailun edukseen ja korjasi voiton kaikin tuomariäänin.

Tänä vuonna Metzillä on edessään mahdollisesti vielä kovempi koitos, kun vastaan asettuu kokenut ranskalainen Bibi Ondoua. Vieraalle on kertynyt urallaan 11 tappiota, mutta tätä saraketta ei kannata tuijottaa liian itsevarmana. Ondoua on ollut epäkiitollinen vieras aikaisemminkin: vuonna 2017 hän nappasi kaksikin voittoa vieraskehässä Belgiassa.

Metzin ja Ondouan kohtaamisesta on luvassa raivokas taistelu, sillä kumpikaan nyrkkeilijä ei epäröi heittäytyä iskujenvaihtotilanteisiin. Metz tunnetaan hellittämättä hyökkäävänä höyryjyränä, ja samalla tavalla Ondoua pysyttelee vastustajan lähellä kovia koukkuja viljellen. Metzin kantti joutuu lauantaina tosissaan koetukselle.

Mikäli Metz pystyy ottelun voittamaan, hän todistaa lopullisesti olevansa kansainvälisesti huomionarvoinen nyrkkeilijä. Tämän jälkeen voisi alkaa odottaa, milloin suomalainen yltäisi esimerkiksi Euroopan unionin mestaruuskamppailuun.

Jose Sanchez (10–0–1) vs. Yesner Talavera (15–8–1)
Ylempi kääpiösarja, 6 erää

Espanjasta Suomeen muuttanut Jose Sanchez, koko nimeltään Jose Antonio Sanchez Romero, on yksi maamme etevimmistä nyrkkeilijöistä. Tämä omistautuneesti harjoitteleva taitoniekka, jonka tulinen vasen alakoukku on kellistänyt useammankin vastustajan, janoaa sarjansa kärkikahinoihin Euroopan arvolistoilla. Nyt miehelle avautuu mahdollisuus näyttää, että haaveille on todellisia perusteita.

Nicaraguasta Espanjaan muuttanut Yesner Talavera on kokenut kehäkettu, joka on yltänyt urallaan sekä WBO- että IBF -liittojen Intercontinental-maailmanmestaruusotteluihin asti. Näissä Talavera joutui pettymään, mutta hänen otteluhistoriastaan löytyy useita voittoja Sanchezin kaltaisella ottelurekordilla varustetuista nyrkkeilijöistä.

Jos Oskari Metzin ja Bibi Ondouan välisestä ottelusta on tulossa tahtojen taistelu, Jose Sanchezin ja Yesner Talaveran kamppailusta voi odottaa hienoa taitonyrkkeilyä. Molemmat ottelijat ovat taitavasti liikkuvia, monipuolisesti lyöviä ja älykkäitä iskijöitä – ja toisaalta kummallakin kuohuu suonissa kuuma latinoveri. Valmentaja Pekka Mäki onkin todennut, että Sanchezilla on kaikki aseet voittoon, kunhan mies kykenee hillitsemään itsensä eikä syöksy liian innokkaasti vastustajansa kimppuun.

Topi Heinonen vs. Antti Lehmusvirpi
Olympiatyylin nyrkkeily, superraskas sarja

Savonlinnassa varttunut, Kuopion Rientoa nykyään edustava Topi Heinonen on Olavinlinnassa tiukan paikan edessä. Heinonen on voittanut superraskaan sarjan SM-pronssia vuosina 2015–16, mutta nyt vastaan tulee vielä astetta meritoituneempi nyrkkeilijä: hallitseva Suomen mestari Antti Lehmusvirpi, joka on iskenyt jo kolme SM-kultamitalia. Onpa Boxing Club Waasaa edustava jätti napannut kertaalleen SM-hopeankin.

Tätä taustaa vasten Olavinlinnassa nähdään, miten paljon kotikentän tuki auttaa nyrkkeilijää ylittämään itsensä. Heinonen tuskin voisi toivoa komeampaa ympäristöä esitellä taitojaan kotikaupunkinsa katsojille, mutta monen asian täytyy loksahtaa kohdalleen, jotta mies kykenisi Vaasan jätin voittamaan. Raskaasti lyövä Lehmusvirpi osaa käyttää ulottuvuuttaan hyväkseen, ja hänellä on kosolti kokemusta kansainvälisistä otteluista.

Suomen ammattinyrkkeilykentällä on nyt raskaassa sarjassa hiljaista, kun ainoastaan Robert Helenius pysyttelee isojen miesten sarjassa aktiivisena. Olisiko tässä ottelussa mukana Heleniuksen manttelinperijä? Aika näyttää.

Boxing Night Olavinlinnan muut otteluparit:

Timo Laine (24–12) vs. Davyd Horokhovets (12–6)
Ylemmän keskisarjan ottelussa ukrainalainen Davyd Horokhovets saa mahdollisuuden revanssiin, kun hän kohtaa toistamiseen Timo “Stadin malli” Laineen. Kaksikon edellisessä ottelussa Laine vei voiton, mutta suomalainen oppi kunnioittamaan vastustajansa iskuvoimaa. Miten käy uusinnassa?

Dayron Lester (11–3) vs. Denys Kozakov (6–4)
Tampereen taituri Dayron Lester tunnetaan räväkkänä persoonallisuutena, joka ei epäröi saapua nyrkkeilykehään vaikka joulupukiksi pukeutuneena ja saippuakuplia puhallellen. Lauantaina nähdään, mitä Kuuban kivikovan nyrkkeilykoulun kasvatti on keksinyt Olavinlinnan varalle.

Nourdeen Toure (8–2) vs. Fernando Valencia (8–14)
Kovalyöntinen Nourdeen Toure on kärsinyt molemmat tappionsa nimenomaan aiempien vuosien Boxing Night Olavinlinna -tapahtumissa. Togosta Suomeen muuttanut tyrmääjä saa pysytellä tarkkana, ettei huono onni jatku tänä vuonna.

Jamil Mahdi vs. Mico Hakkarainen (olympiatyylin ottelu)
Illan toinen paitanyrkkeilyottelu käydään keskisarjassa, ja siinä hyökkäävästä tyylistään tunnettu Helsingin Ringside Gymin ottelija Jamil Mahdi kohtaa Forssan Nyrkkeilijöitä edustavan Mico Hakkaraisen. Hakkarainen nähtiin taannoin kehässä vapaaottelutähti Makwan Amirkhanin kanssa, ja tuolloin forssalainen iski voiton pistein. Lauantaina katsotaan, miten Hakkaraisen vastaiskut pidättelevät hanakasti hyökkäävää Mahdia.

Lähde: Tiedote

Liverpool - West Ham maanantain Valioliigaotteluna! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!