Kuuden olympiakullan ja 11 MM-kullan Allyson Felix ei kilpaile enää Niken vaatteissa. Pikajuoksun mitalirohmu on jatkossa Athletan nainen.

Felix päätti vaihtaa varustekumppania, koska Nike tarjosi hänelle raskauden ajalle ja sen ympärille huomattavasti huonompaa sopimusta, kuin hänellä normaalisti olisi. Tietojen mukaan Nike tarjosi jopa 70 prosenttia heikompaa sopimusta Felixille, kun hän oli raskaana.

33-vuotias Felix ei pitänyt tästä vaan kritisoi asiaa julkisesti. Yhdysvaltain mestaruuskisoissa hän juoksi mustassa juoksuasussa, jossa ei ollut yhtäkään sponsoria. Hän oli bravuurimatkallaan 400 metrillä kuudes, joten häntä ei nähdä Dohan MM-kisojen starttiviivalla ainakaan henkilökohtaisella matkalla. Pitkässä viestissä hän on mahdollisesti USA:n joukkueessa mukana.

Athletan sopimuksessa Felixillä on suoja äitiysloman ajalle, kertoo uutistoimisto AFP. Sopimuksen muut taloudelliset yksityiskohdat eivät ole tulleet julkiseen tietoon.