Suomalainen huippulahjakkuus kärsi äärimmäisen niukan finaalitappion Saksassa – Hukkasi kaikki kolme ottelupalloaan

© Kuva: Getty Images

Emil Ruusuvuori, 20, kärsi äärimmäisen niukan finaalitappion ATP Challenger -turnauksessa Saksan Augsburgissa.

Challenger-tason kaksinpelin finaalipaikka oli Ruusuvuoren (ATP-237) uran toinen ja ensimmäinen massakentillä. Kesäkuussa suomalainen juhli turnausvoittoa Uzbekistanissa kovilla kentillä. Loppuottelussa suomalaista vastaan asettui 27-vuotias saksalainen Yannick Hanfmann (ATP-234), joka vuosi sitten oli ATP-listan 99.

Ruusuvuori aloitti ottelun vahvasti ja otti kenttätapahtumat haltuunsa siirtyen nopeasti 3-0 johtoon. Suomalainen nappasi vielä toisenkin murron ja kirjautti erän itselleen vakuuttavasti 6-2. Toisen erän alussa oli puolestaan Hanfmannin vuoro ottaa murto ja pienoinen hallinta itselleen. Ruusuvuori onnistui myös murrossa ja tasoitti tilanteeksi 4-4. Kuitenkin heti perään saksalainen onnistui uudestaan murtamaan ja syötti lopulta erän itselleen 6-4. Kolmannessa erässä molemmilla pelaajilla oli murtomahdollisuuksia. Tilanteessa 4-5 Hanfmannin syöttäessä oli Ruusuvuorella kolme ottelupalloa, mutta saksalainen selvitti nämä kaikki. Heti perään sisuuntunut saksalainen otti murron ja lopulta syötti otteluvoiton itselleen. Tulostaululle kirjattiin reilun kahden tunnin pelin jälkeen lukemat saksalaisen eduksi 2-6, 6-4, 7-5.

Ruusuvuoren ottelut jatkuvat ensi viikolla ATP Challenger -turnauksessa Italiassa. Turnaus pelataan niin ikään massakentillä. Ruusuvuori on neljänneksi sijoitettuna suoraan toisella kierroksella.

Lähde: Tennisliiton tiedote


Kaapo Kakko tekee maalin – saat 100€ ilmaisvedon!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta ja lyö vähintään 1 euron veto otteluun New York Rangers vs Vancouver Canucks (minimikerroin 1,50).
  3. Jos Kakko tekee ottelussa maalin, saat 100€ ilmaisvedon.