Lappeenrannan Urheilu-Miesten Konsta Rutonen hurjasteli 15-vuotiaiden poikien 100 metrin aitajuoksun ikäkausiennätyksen 12,86 Lahdessa 14-15-vuotiaiden SM-kilpailuiden toisena päivänä lauantaina.

Jo alkuerissä Rutonen sivusi ajalla 12,97 aikaisempaa ikäkausiennätystä. Sen ajan olivat juosseet Markus Vilén vuonna 1998 ja Joel Turkka vuonna 2017.

Rutonen oli loppukilpailussa ylivoimainen, sillä toiseksi tullut Lapuan Virkiän Juho Kallio hävisi hänelle 0,59 sekuntia. Kolmanneksi aitoi Helsingin Kisa-Veikkojen Lassi Pihlavisto.

Rutonen tuuletti railakkaasti ikäkausiennätystä.

– En odottanut näin kovia aikoja. Varsinkin alkuerän aika oli yllätys. Finaalissa lähtö oli räväkkä. En kolhinut yhteenkään aitaan, mutta kädet osuivat kerran yhteen viereisen juoksijan kanssa. Oli mahtavaa juosta, kun isä kannusti katsomossa, Rutonen hehkutti.

Rutonen voitti eilen 300 metrin aidat kaikkien aikojen kolmanneksi parhaalla ajalla 38,80. Hän jäi ikäkausiennätyksestä vain neljä kymmenystä, vaikka juoksu ei ollutkaan lähellekään nappisuoritus.

– Kolhin kahteen aitaan ja lisäksi sipsuttelin kahdella muulla aidalla. Askelpituutta pitää saada lisää.

Kati Minkkisen valmentaman Rutosen tavoitteena on juosta kuukauden päästä SM-viesteissä 15-vuotiaiden ikäkausiennätys 4 x 80 metrin aidoissa.

Lähde: Urheiluliitto