Ilkka Herola huippuhiihdolla parhaaksi suomalaiseksi Oberhofissa – ”Yritys oli kova”

© Kuva: Getty Images
Bayern München aloittaa uuden kauden! Käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!

Yhdistetyn maajoukkue avasi kesän kansainvälisen kilpailukautensa tänään kesä-GP:llä Oberhofissa. Oberhofissa kilpaillaan viikonloppuna kaksi henkilökohtaista kilpailua. Ilkka Herola sijoittui viikonlopun ensimmäisessä kilpailussa parhaana suomalaisena seitsemänneksi.

Herola oli mäkiosuuden jälkeen sijalla 21. Ero kärkeen venyi yli kahteen minuuttiin.

– Ei mikään älytön päivä ollut mäessä. Koekierroksella sain paremman fiiliksen, mutta kilpailukierros meni vähän huti. Näissä karkeloissa sillä ei pärjää, oli auttamatta liikaa keulaan.

Herola nousi rullaradalla seitsemänneksi. Kolmas sija jäi lopulta vain seitsemän sekunnin päähän, mutta kova nousu vaati veronsa kilpailun lopussa.

– Vähän liian kovia pätkiä joutui kisan sisällä hiihtämään, eikä enää podium-taisteluun jaksanut. Periaatteessa se kolmas sija oli ihan otettavissa, mutta ei yksinkertaisesti ollut enää viimeisellä kierroksella paukkuja sitä taistelua käydä. Yritys oli kova, mutta tänään joutui tyytymään seitsemänteen sijaan, kommentoi Herola.

Vahvoja otteita esitti tänään myös 17-vuotias Perttu Reponen. Reponen saavutti ensimmäiset korkeimman kilpailutason pisteensä ja oli kilpailun 15:s.

– Aika hyvä fiilis! Onnistunut mäkiosuus ja hyvä hiihto tuohon loppuun. Tyytyväinen voi olla päivään. Huomenna jatketaan samaan malliin, totesi Reponen kilpailun päätteeksi.

Myös Herola innostui hehkuttamaan joukkueen nuorimpien otteita.

– Positiivista tässä päivässä on tietysti myös se, että Perttu veti noin hienosti. Mäkipuolella oli positiivista virettä nuoremmillakin kavereilla. Sieltä sitä tullaan, totesi Herola.

Kesä-GP:n pisteille hiihtivät myös Leevi Mutru ja Eero Hirvonen. Mutru hiihti maaliin sijalle 24 ja Hirvonen oli kilpailun 27:s. Mutru oli pettynyt mäkiosuuteen, sillä hyvä harjoittelukausi antoi odottaa positiivisempaa virettä.

– Mäkiosuus oli pettymys, ei voi muuta sanoa. Kesäharjoittelu on mennyt hyvin mäen osalta, on tullut hyviä suorituksia ja on ollut tasaisen varmaa suorittamista. Jostain syystä nyt paletti meni ihan sekaisin. Varmasti osittain tässä piilee yliyrittäminen, kun haluaa nähdä omaa tasoa ja nähdä missä se liikkuu. Nyt on ehkä vähän liikaa yrittämistä. Harjoituksissa ollut taso kyllä riittää todella pitkälle, kommentoi Mutru mäkiosuuttaan.

Arttu Mäkiaho jäi niukasti pisteiden ulkopuolelle ja hiihti sijalle 31. Wille Karhumaa oli kilpailun 39:s.

Oberhofin viikonloppu jatkuu huomenna toisella henkilökohtaisella kilpailulla.

Lähde: Hiihtoliiton tiedote

Bayern München aloittaa uuden kauden! Käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!