Pesäpallon pelaaja- ja tuomarilisenssien määrä on noussut jälleen uuteen ennätykseen kuluvalla lisenssikaudella. Lisenssejä on tähän mennessä lunastettu yhteensä 17 872 kappaletta.

Edellinen ennätys oli viime vuodelta, 17363. Tämän lisäksi 17 000 lisenssin raja on rikottu ainoastaan kaudella 1994.

– Kenttätyöhön tehdyt toiminnalliset panostukset näkyvät voimakkaasti. Lisenssikausi jatkuu maaliskuun loppuun saakka ja uusia harrastajia pyritään saamaan mukaan talvikaudella tavoitteena ensi vuoden kesän pelit. Lähellä on 18 000 lisenssin rajan rikkoontuminen, Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Arto Ojaniemi iloitsee.

Kasvun painopiste on matalan kynnyksen toiminnassa ja harrastetoiminnan puolella. Mitä enemmän lisenssimäärä kuitenkin kasvaa, sitä useamman pelaajan Ojaniemi uskoo löytävän kilpaurheilun pariin.

– Haasteena on kasvattaa kilpapelaajien määrää, mutta uskon siinäkin positiiviseen kehitykseen. Uusille nuorille kilpapelaajille räätälöity tulokaslisenssi on herättänyt kiinnostusta ja niitä on hankittu mukava määrä.

Kansallispelin tulevaisuudenkuvan tavoitteet on asetettu lajin 100-vuotisjuhlavuoteen 2022. Tähtäimessä on voimakas harrastajamäärien kasvu ja toiminnallinen eteenpäinmeno.

Lähde: Pesäpalloliiton tiedote