Suomalainen moukarihirmu kovassa vireessä: Paransi ennätystään liki puolella metrillä! – ”Nyt kulkee”

© Kuva: Getty Images

Kankaanpään Seudun Leiskun Aaron Kangas paransi ennätystään liki puolella metrillä moukarinheittäjien Someron syysmittelössä.

Kangas voitti kilpailun kauden kotimaisella kärkituloksella 74,40, joka nostaa hänet 22-vuotiaiden kaikkien aikojen kotimaan tilastossa toiseksi. Edellä on vain ikäluokan SE:n 81,70 haltija Olli-Pekka Karjalainen.

Kangas heitti Somerolla parhaansa kolmannellaan ja pyörähteli vielä sarjan toiseksi parhaalla heitolla 74,08, joka sekin ylitti Kankaan aiemman ennätyksen 73,94.

– Tällä viikolla rupesi treeneissä kulkemaan hyvin. Tuli treeniennätyksiä, joten osasin odottaa, että nyt kulkee. Heittäminen oli helppoa, Kangas sanoi.

Kankaan uran pisimmän heiton pohjusti kesän paras vire ja väkevästi sujunut heiton loppu.

– Se oli ainoa heitto, jossa loppuveto onnistui. Se on tänä kesänä ollut avain pitkiin heittoihin. Tuntuu, että on sama miten heitto muuten menee, mutta se onnistuu, jos loppuveto toimii, Kangas kertaili.

MM-tulosrankingraja jäi rikkomatta

Kankaan kuten muidenkin Somerolla heittäneiden lajin kotimaisten kärkinimien toiveissa oli tulos, joka veisi Dohan MM-kisojen rankingin tämän hetken rajatuloksen 75,32 paremmalle puolelle. Se jäi kuitenkin toiveeksi.

– Kyllä se olisi ollut aika tiukassa, vaikka olisi ollut kuinka hyvä heitto, ja rajatulos nousee varmasti vielä tuosta, Kangas arvioi.

Noormarkun Nopsan Tuomas Seppänen oli kilpailussa toinen heitettyään 70,82.

– Verryttely meni hyvin, mutta ensimmäiset kaksi heittoa epäonnistuivat, ja jouduin vähän ”keräilemään itseäni”. Tuntuu, että paras pöhinä jäi nyt verryttelyyn, tuumi Seppänen, joka heitti viikko sitten Porissa kauden parhaansa 73,61.

Someron Esan Henri Liipola oli kolmas tuloksella 70,05. Vehmaisten Urheilijoiden Aleksi Jaakkola oli neljäs heitettyään 69,50.

Kankaan kausi saattaa jatkua

Ennätysvire jätti Aaron Kankaan miettimään kilpailukauden jatkamista. Takana on jo nyt vahva kausi, jonka aikana ennätys on parantunut useamman kerran, 22-vuotiaiden EM-kisoista tuli viides sija, Kalevan kisoista hopeaa ja 22-vuotiaiden SM-kisoista mestaruus.

– Nyt oli kuitenkin ylivoimaisesti kesän paras vire. Tuntuu, että kunto on nousussa. Pitää katsoa miten ensi viikon treenit menevät, jos heittäisin vielä yhden kisan, Kangas sanoi.

Samoja ajatuksia oli Seppäsellä.

– Kunto on tähdätty loppukauteen, joten saatan heittää vielä pari kilpailua, Seppänen tuumi.

Lähde: Urheiluliitto