Norjan hiihtotähti Therese Johaug on säväyttänyt viime aikoina myös juoksumatkoilla.

31-vuotias oli suorastaan ylivoimainen viikonloppuna maastojuoksun Norjan mestaruuskisoissa.

Johaug kukisti kuuden kilometrin kisassa hallitsevan mestarin Sigrid Jervell Vågin 28:lla sekunnilla. Kolmanneksi päätynyt Maria Sagnes Wågan jäi voittajasta 31 sekuntia.

Johaugin menestys on alkanut kyllästyttää jo tämän norjalaisia joukkuetovereitakin.

– Kunpa joku päihittäisi hänet, huokasi norjalainen huippuhiihtäjä Maiken Caspersen Falla uutistoimisto TT:n mukaan.

Myös Norjan naisten hiihtojoukkueen valmentaja Ole Morten Iversen oli samoilla linjoilla.

–  Toivon palkintopallille hieman lisää vaihtelua. Muutama tappio voisi tehdä Thereselle hyvää.

Johaug on jo ilmaissut kiinnostuksensa osallistua ensi kesänä yleisurheilun EM-kisoihin Pariisissa. Hän on juossut reilusti alle 10 000 metrin EM-rajan.