Miesten beach volley -maajoukkue valittu – Mukaan tulee myös todella tärkeä yhteistyökumppani

© Kuva: Getty Images

Suomen Lentopalloliitto nimesi miesten beach volley -maajoukkueeseen kahdeksan urheilijaa.

Maamme ykkösparin Jyrki Nurminen – Santeri Siren lisäksi maajoukkueryhmään kuuluvat Pekka Piippo, Harri Suonikko, Pyry Topio, Vili Topio, Valtter Pennanen ja Verneri Vetriö.

Lentopalloliitolle on äärimmäisen tärkeää saada myös miesten maajoukkuetoiminta käyntiin pitkäjänteisesti.

– Naisten beach volleyssa pitkäjänteistä työtä on tehty jo vuosia ja se jatkuu edelleen. Nyt on hyvä ajankohta aloittaa miesten vastaava toiminta. Tämän työn tulokset näkyvät toivottavasti jo ensi kesänä, mutta todelliset tavoitteet ovat kaukana tulevaisuudessa. Lisäksi tässä julkaistava yhteistyömalli mahdollistaa Lentopalloliitolle toiminnan kehittämisen ilman investointeja. Hyvät kumppanit ovat erittäin tärkeitä, kun liiton taloudellinen tilanne on haastava, toimitusjohtaja Seppo Siika-aho kertoo.

Suomen miesten beach volley -maajoukkueen ensi vuoden päätavoite on menestyminen toukokuussa järjestettävissä olympiakarsinnoissa. Lisäksi tavoitellaan ainakin yhtä EM-kisapaikkaa.

– Menestyminen olympiakarsinnoissa vaatii kahdelta parilta hyvää onnistumista. Siksi talven harjoitusryhmä on näin iso. Lisäksi iso ryhmä mahdollistaa monipuolisen harjoittelun, miesten päävalmentaja Jussi Tommola näkee.

Sopiva sekoitus kokemusta ja nuoruutta

– Jyrki ja Santeri ovat maajoukkueen kulmakivet. Nuoret tuovat taas uutta näkemystä ja monella heistä on mahdollisuus nousta kansainväliselle tasolle. Joukkueen konkaritkaan eivät ole vielä vanhoja kansainvälisillä kentillä. Useat lajin huippunimet lähentelevät jo 40:tä ikävuotta, Tommola jatkaa.

Ryhmään valituista menestynein pelaaja on Jyrki Nurminen. Hänellä on kokoelmissaan viisi Suomen mestaruutta ja yhteensä yhdeksän SM-mitalia sekä takanaan jo viitisenkymmentä kansainvälistä turnausta.

– On erittäin tärkeää, että miesten beach volleyn maajoukkuetoiminta organisoituu tauon jälkeen. Ilman pitkäjänteistä työtä maailman huipulle ei voi nousta. Toisaalta maailman kärkeen pystyy nousemaan myös täältä pohjoisesta. Maailman kenttiä miehissä hallitsevat tällä hetkellä parit Norjasta, Venäjältä ja Latviasta, Nurminen perustelee.

Mielenkiintoinen tuttavuus maajoukkueessa on lentopallosta biitsiin vaihtanut ahvenanmaalaislähtöinen Verneri Vetriö, joka on pelannut Raision Loimun paidassa 160 Mestaruusliigan ottelua.

Miesten beach volley -maajoukkueen ammattimaisen harjoittelun mahdollistaa Biitsi.fi, joka avasi juuri maailman moderneimman beach volley -hallin Pasilassa sijaitsevaan Mall of Tripla -ostoskeskukseen. Suomessa maajoukkueen lajiharjoittelupaikkoina tulevat olemaan uusi Biitsi.fi Pasila ja jo kymmenettä talvikauttaan avaava Biitsi.fi Salmisaari.

– Lajin huippujen tukeminen on meille ollut toiminnan alusta saakka itsestäänselvyys. Olemme olleet merkittävä tukija Jyrkille ja Santerille jo vuosia. Siksi tämän yhteistyön laajentaminen koko miesten maajoukkueeseen on varsin luonnollinen jatke, Ilkka Lassila Biitsi.fi:stä sanoo.

Miesten beach volley -maajoukkue

Jyrki Nurminen
Pelirooli: puolustaja
Ikä: 28
Kansainväliset turnaukset: 47
EM-kisoissa 25:s 2017
SM-mitalit: 5+2+2

Santeri Siren
Pelirooli: torjuja
Ikä: 23
Kansainväliset turnaukset: 38
Viidet nuorten arvokisat: YOG 4:s 2015, U20 EM 4:s 2015
SM-mitalit: 2+2+0

Pekka Piippo
Pelirooli: torjuja
Ikä: 36
Kansainväliset turnaukset: 38
EM-kisoissa 25:s 2017
SM-mitalit: 4+1+3

Harri Suonikko
Pelirooli: torjuja
Ikä: 31
Kansainväliset turnaukset: 9
SM-mitalit: 0+2+3

Vili Topio
Pelirooli: puolustaja
Ikä: 20
Kansainväliset turnaukset: 6
Viidet nuorten EM-kisat: paras sijoitus 17:s

Valtter Pennanen
Pelirooli: torjuja
Ikä: 20
Kansainväliset turnaukset: 4
Kolmet nuorten EM-kisat: paras sijoitus 17:s

Pyry Topio
Pelirooli: puolustaja
Ikä: 24
Kansainväliset turnaukset: 7
SM-mitalit: 0+1+0

Verneri Vetriö
Pelirooli: puolustaja
Ikä: 27
Kansainväliset turnaukset: 1
Island Games -voitto 2019
Lentopallon Mestaruusliigassa 160 ottelua

Lähde: Lentopalloliiton tiedote