Wilma Murron päätavoite uuden valmentajan kanssa on Tokion olympialaisissa – ”Pitää saada kunto nousemaan sille tasolle, että pystytään tekemään tuloksia”

© Kuva: Getty Images

Seiväshyppääjä Wilma Murto palaa Jarno Koivusen valmennukseen. Maaliskuussa alkanut yhteistyö Mikko Latvalan kanssa päättyi yhteisellä sopimuksella.

Lähiaikojen tärkein tavoite Murrolle ja Koivuselle  on varmistaa paikka Tokion kesäolympialaisissa. Sen voi tehdä keräämällä riittävästi rankingpisteitä tai ylittämällä 470 kesäkuun 29. päivään mennessä.

– Meillä on kahdeksan kuukautta aikaa saada kunto nousemaan sille tasolle, että pystytään tekemään tuloksia. Mikko Latvala on tehnyt Wilman kanssa hyvää työtä, joten nyt täytyy vaan saada homma rullaamaan oikeaan suuntaan, Koivunen sanoo.

Murto näkee asian samoin.

– Nyt ei murehdita liikaa hallikaudesta. Varmaan silloin hypätään jonkin verran, mutta tavoite on kahdeksan kuukauden päässä, Murto sanoo.

Salon Vilpasta edustava Murto, 21, voitti päättyneellä kaudella toisen perättäisen Suomen mestaruuden ja oli 22-vuotiaiden EM-kisoissa Gävlessä viides. Kauden aikana ylittyi parhaimmillaan 451. Oma ennätys on kolme vuotta sitten ylittynyt 471.

Lähde: Urheiluliitto