Nathalie Blomqvist oli 25:s maastojuoksun EM-kisojen naisten 19-vuotiaiden 4,2 kilometrillä. Juoksun voitti mestaruutta puolustanut Italian Nadia Battocletti, jolle Blomqvist jäi minuutin ja kuusi sekuntia.

Lissabonin Bella Vista -puiston kapealla, mutkaisella ja mäkisellä radalla Blomqvist pysyi rohkealla juoksulla hyvän matkaa kärkikymmenikössä, mutta juoksun lopussa raskas reitti vaati veronsa.

– Sain hyvän startin. Siinä ei ollut paljon tönimistä. Reitin alussa nuo lyhyemmät kierrokset tuntuivat ihan hyvältä, mutta kun mentiin pidemmälle lenkille, alkoi jaloissa tuntua raskaalta. Ei lähtenyt kulkemaan, Blomqvist kertaili.

Kesällä 19-vuotiaiden EM-kisojen 3000 metrillä neljänneksi juossut Blomqvist kilpaili nyt syksyisen maastojuoksukauden ensimmäistä kertaa urallaan. EM-maastojen vaativalla reitillä niukka maastokisakokemus näkyi.

– Tuntui, ettei juoksuaskel ollut hyvä missään vaiheessa. Ei päässyt rullaamaan, kun koko ajan piti mennä ylös tai alas tai kääntyä johonkin suuntaan, Blomqvist totesi.

Kaikkiaan maastokilpailut olivat Blomqvistille positiivinen kokemus.

– Oli kiva kokeilla välillä vähän muuta. Ratajuoksuun verrattuna tämä on kuitenkin aika erilaista. Aion olla syksyn maastojuoksuissa mukana myös tulevaisuudessa, Blomqvist vakuutti.

Joukkuekilpailun tavoite täyttyi

Muista suomalaisista Pinja Kotinurmi oli hyvällä juoksulla 47:s 1.31 minuuttia kärjestä, Janette Vänttinen 57:s (1.40 kärjestä) ja Heljä-Viivi Unkila 82:s (–2.22). Joukkuekilpailussa Suomi oli yhdeksäs.

– Tavoite oli päästä joukkuekilpailussa kymmenen joukkoon, joten se oli joukkueelta hyvä suoritus, EM-joukkueenjohtaja Rami Virlander totesi.

EM-hopean 19-vuotiaiden kilpailussa vei ikäluokan hallitseva 5000 metrin mestari, Slovenian Klara Lukan, joka hävisi mestaruuden kolmella sekunnilla. Kisan voittanut Battocletti käytti 4225 metrin reittiin aikaa 13.58.

Lähde: Urheiluliiton tiedote